Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Πόσα ξέρουμε για το γυναικείο οργασμό;


Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για μείζον θέμα, μια και απασχολεί εξίσου και τα δυο φύλα. Οι άντρες θέλουν να ξέρουν αν παιδεύονται τσάμπα και οι γυναίκες αν τελικά φταίνε εκείνες που κάποιες φορές, πάνω στην κορύφωση, αντί το μυαλό τους να είναι «εκεί», εκείνες κάνουν στο μυαλό τους λίστες με ψώνια για το σούπερμάρκετ. Η επιστημονική κοινότητα έχει εντρυφήσει πλειστάκις στο θέμα. Τόσο πολύ, που έχει κανείς την εντύπωση ότι πλέον δεν υπάρχουν επιστήμονες, αλλά μόνο επιστημόνισσες με καταπιεσμένη σεξ.υαλική λίμπιντο που διεξάγουν την έρευνα για την πάρτη τους. Anyway…

Το ερώτημα πάντως παραμένει: Τελικά υπάρχει γυναικείος οργασμός ή όχι; Πρόκειται για ένα ζήτημα που ήρθε σχετικά πρόσφατα ξανά στην επιφάνεια κι όπως τόσα άλλα ζητά κι αυτό μια τελεσίδικη απάντηση. Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες θεωρίες ισχύουν επιβεβαιωμένα τα εξής:

Το σημείο G όντως υπάρχει
Τελεία και παύλα. Μη σε ξανακούσω να λες ότι δε μπορείς να το βρεις, την έβαψες. Εκεί να κάτσεις να το ψάχνεις μέχρι να το βρεις. Το σημείο G είναι μία μικρή περιοχή στο επάνω τοίχωμα του κόλπου, η οποία αν ερεθιστεί, μπορεί να προκαλέσει οργασμούς μεγάλων εντάσεων –ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται το γυναικείο πλήθος. Παρόλα αυτά για δεκαετίες ολόκληρες η ανεύρεσή του ήταν πολύ δύσκολη. Όμως το 2008, μία ιταλική ερευνητική ομάδα βρήκε ανατομικές διαφορές στις γυναίκες που είχαν οργασμούς προερχόμενους από το σημείο G και σε αυτές που δεν είχαν.

Ο εγκέφαλος παύει να λειτουργεί
Μπορεί να έχει περάσει ως λαϊκός μύθος η άποψη ότι οι άνθρωποι δε μπορούν να σκεφτούν καθαρά όταν έχουν το sex στο μυαλό τους, όμως όταν οι γυναίκες έχουν οργασμό, τότε το μυαλό τους αναστέλλει σίγουρα τη λειτουργία του. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, πολλές περιοχές στον εγκέφαλο των γυναικών απενεργοποιούνται όταν αυτές έχουν οργασμό, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που έχουν να κάνουν με τα συναισθήματα. Η επιρροή είναι μικρότερη στους άντρες, καθώς οι οργασμοί τους είναι τόσο μικρής διάρκειας που είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Άντε να ξεχάσεις το όνομά σου δυο-τρια δευτερόλεπτα, σιγά το πράγμα…

Πολλές γυναίκες δε μπορούν να έχουν οργασμό
Σύμφωνα με έρευνα του 1999, περίπου το 43% των γυναικών στο Δυτικό κόσμο αντιμετωπίζουν κάποιου είδους σεξουαλικά προβλήματα. Η γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία είναι τόσο κοινή που η ιδέα αυτή πλέον υπολογίζεται ως κάποιου είδους διαταραχή. Αν σχεδόν ο μισός γυναικείος πληθυσμός αντιμετωπίζει πρόβλημα, μήπως τελικά η κοινωνία είναι αυτή που δυσλειτουργεί; Παρόλα αυτά γίνονται προσπάθειες να κατασκευαστούν φάρμακα για την αποκατάσταση του προβλήματος. Το Viagra μπορεί να μην είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στις γυναίκες, υπάρχουν άλλα σκευάσματα όμως που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Ωστόσο βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο.

Κατά μάνα, κατά κόρη
Σύμφωνα με την πρώτη γενετική έρευνα για το γυναικείο οργασμό, μέχρι το 45% των παρεκκλίσεων στην ικανότητα των γυναικών ίσως να σχετίζεται με τα γονίδιά τους. Πολλές γυναίκες δεν έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης και μερικές άλλες δεν έχουν ούτε μέσω του αυνανισμού. Αυτό μπορεί να οφείλεται και σε εξωτερικούς παράγοντες όπως η ανατροφή, αλλά η έρευνα έδειξε ότι το γενετικό στοιχείο παίζει κι αυτό ένα σημαντικό ρόλο.

Πηγή 
menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου