Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Λισαβώνα: Εκρυψαν 811 κιλά κοκαΐνης σε μπανάνες!



Μία εβδομάδα μετά από μια παρόμοια ανακάλυψη των ελληνικών αρχών, η αστυνομία της Λισαβώνας στην Πορτογαλία κατάσχεσε στο λιμάνι της πόλης 811 κιλά κοκαΐνης που ήταν κρυμμένα μέσα σε κιβώτια με μπανάνες.

Το φορτίο προέρχονταν από τη Λατινική Αμερική, ενώ πέντε πρόσωπα συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης της πορτογαλικής αστυνομίας.

Παράλληλα κατασχέθηκαν δύο οχήματα «ειδικά διαμορφωμένα για τη μεταφορά των ναρκωτικών», επεσήμανε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της την Τρίτη.


Οι αρχές δεν αποκάλυψαν ούτε την ταυτότητα, ούτε και την εθνικότητα των συλληφθέντων.

Τα ναρκωτικά, που προέρχονταν από τη Λατινική Αμερική, προορίζονταν για την ευρωπαϊκή αγορά, υπογράμμισε η αστυνομία της Λισαβώνας.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται φορτία με μπανάνες για να μεταφερθούν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στην Ευρώπη. Τουναντίον αποτελεί όλο και πιο διαδεδομένη πρακτική: Τον περασμένο Οκτώβριο τουλάχιστον οκτώ τόνοι κοκαΐνης είχαν ανακαλυφθεί ανάμεσα σε κιβώτια μπανάνας από τον Ισημερινό στο λιμάνι της Αμβέρσας.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Υπηρεσία Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών ανακάλυψε 500 κιλά κοκαΐνης σε δύο φορτία με μπανάνες που εισήχθησαν μέσω Ιταλίας από την Κολομβία.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου