Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πέλλας για το πολυνομοσχέδιο & τις απολύσεις στο Δημόσιο



   
   «Σίγουρα δεν είναι καιρός για να βλογάμε τα γένια μας. Θα πρέπει όμως οι εργαζόμενοι  να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, για τον ποιον  πρέπει να εμπιστεύονται, ποιος τους έλεγε την αλήθεια και ποιος ψέματα για τον πόλεμο, που έχει ξεσπάσει εναντία στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.
       Πριν από 2,5 περίπου χρόνια σαν “Λαϊκή Συσπείρωση” είχαμε καταγγείλαμε την τότε κυβέρνηση για τα σχέδια της και τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. για 150.000 απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

      Προπομπός των σχεδίων αυτών για 40.000 απολύσεις στην Τ.Δ. ήταν ο “Καλλικράτης”,  τον οποίο ήμασταν οι μόνοι που  καταγγείλαμε.
      Όλες οι  μέχρι τώρα κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, η τρικομματική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η επόμενη τρικομματική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τους συμμάχους τους τα ΜΜΕ, ακολούθησαν και ακολουθούν την ίδια Γκαιμπελίστικη προπαγάνδα.  Κατασυκοφάντησαν και στοχοποίησαν τμηματικά τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα προκειμένου να στρέψουν την μια κατηγορία εργαζομένων ενάντια στην άλλη. Έχουν αναγάγει το διαίρει και βασίλευε σε επιστήμη και έχουν μετατρέψει την αντιπαράθεση μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων σε κοινωνικό αυτοματισμό.
       Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με την σημαία & τα χρίσματα των οποίων έχουν κατέβει στις εκλογές οι δυο άλλες παρατάξεις στο Δήμο Πέλλας, κλιμακώνει την επίθεση προχωρώντας σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων.
       Η ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου έρχεται απλώς να υλοποιήσει αυτά, που η κυβέρνηση έχει υπογράψει στο Μεσοπρόθεσμο, αλλά και να αποδείξει, ότι κανένας εργαζόμενος δεν είναι στο απυρόβλητο. Όσοι εργαζόμενοι θεωρούσαν (π.χ. Δημοτικοί Αστυνομικοί ) ,ότι οι απολύσεις και γενικά η πολιτική του τσακίσματος της εργατικής τάξης δεν τους αφορά,  πλανώνται πλάνη οικτρά.
      Για αυτό τώρα πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι εργαζόμενοι,  είτε στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα,  ότι ανήκουμε στην ίδια τάξη, την εργατική τάξη , ότι έχουμε τα ίδια συμφέροντα και πως μόνο με συντονισμό της πάλης μας θα μπορέσουμε να τους σταματήσουμε. Κανένας εργαζόμενος μόνος του, όλοι για έναν και ένας για όλους, πρέπει να είναι το σύνθημα μας προκειμένου να μην γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα.
      Οι απολύσεις στους Δήμους των Δημοτικών Αστυνομικών των Σχολικών Φυλάκων, των Καθαριστριών σχολείων, θα φέρουν πιο εύκολα την ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών 

( ιδιωτικές εταιρείες security, εταιρείες φύλαξης και καθαριότητας των σχολικών μονάδων, αλλά και της καθαριότητας στο σύνολό της), ώστε με την παράδοση τους στους ιδιώτες να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου φορτώνοντας την κρίση και τα χρέη στις πλάτες του λαϊκών νοικο-κυριών.
       Με αυτόν τον τρόπο προετοιμάζουν το έδαφος για νέες απολύσεις, αφού μετά τις ιδιωτικο-ποιήσεις θα θεωρήσουν ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό και άρα πάλι κινητικότητα , διαθεσι-μότητα και όπως αλλιώς θα την ονομάσουν.
     Κανενός πλέον δημοτικού υπαλλήλου, εργαζόμενου στο δημόσιο τομέα η θέση εργασίας δεν είναι εξασφαλισμένη. Με πρόσχημα την κινητικότητα - στην οποία δυστυχώς συμφωνεί και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ( ΚΕΔΕ ) - για το ξεπέρασμα της κρίσης θα απολύσουν 40.000 δημοτικούς υπάλληλους μέχρι το 2016, όπως προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, που ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
       Εμείς σαν “Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας” προτείνουμε : Όσοι εργάζονται στην Δη-             μοτική Αστυνομία να μην μεταφερθούν στην ΕΛ.ΑΣ., όσοι προγραμματίζεται τελικά να μετα-φερθούν και δεν θα απολυθούν κατευθείαν. Να παραμείνουν στους Δήμους με ίσα δικαιώμα-                τα και υποχρεώσεις με τους άλλους δημοτικούς υπαλλήλους.
      Οι Σχολικοί Φύλακες και οι Καθαρίστριες, που  είναι από τα πιο σημαντικά στηρίγματα των σχολικών μονάδων, όχι μόνο να μην απολυθούν, αλλά να παραμείνουν στην Τοπική Διοίκηση. Να αναγνωρισθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των σχολικών φυλάκων για την περίοδο 2001-2006.
- Να μονιμοποιηθούν οι καθαρίστριες με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
-Να καταργηθεί η δουλειά με το κομμάτι (αίθουσες).

    Η  “Λαϊκή Συσπείρωση”  διεκδικεί :
1. Την κατάργηση του πολυνομοσχεδίου, που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
2.  Καμία απόλυση εργαζόμενου σε κανένα Δήμο. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, με πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα
3.  Καμία μετακίνηση εργαζόμενου στην Δημοτική Αστυνομία στην ΕΛ.ΑΣ.
4.  Την αλλαγή του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας, με καθήκοντα την εφαρμογή αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και όχι ως όργανα καταστολής και αυταρχισμού.
5.  Την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας των Δήμων. Καμιά ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών.
6.  Την άμεση χρηματοδότηση των Δήμων για την κάλυψη του συνόλου των λειτουργικών αναγκών και υπηρεσιών και δομών.
      Ο λαός έχει την δύναμη να τους φράξει τον δρόμο .
      Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε για μας και για τα παιδιά μας».
 «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας»
Δημ.Σύμβουλος ΣΙΣΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου