Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Εθνική οργή και διεθνείς αντιδράσεις για την άδεια στον εκτελεστή της 17Ν Κουφοντίνα



Οργή και μόνο οργή προκαλεί στις οικογένειες των θυμάτων η είδηση ότι ο βασικός εκτελεστής ή ο «φαρμακοχέρης Λουκάς» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες ελεύθερος λόγω της διήμερης άδειας που του χορήγησε το Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου και κρατείται εδώ και 15 χρόνια.
Στην οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη η προσωρινή ελευθερία του αρχιεκτελεστή της
τρομοκρατικής οργάνωσης προκάλεσε αποτροπιασμό, με την Ντόρα Μπακογιάννη και τα δύο της παιδιά, Αλεξία και Κώστα, να αντιδρούν έντονα, κάνοντας λόγο για «ήττα της Δημοκρατίας». Και σαν να μην έφτανε η σκληρή ανάμνηση από τη δολοφονία του συζύγου και πατέρα τους, χθες είδαν και νέους ανθρώπους να αγκαλιάζουν και να ηρωοποιούν το δολοφόνο του έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Οργισμένη η κ. Μπακογιάννη, χαρακτήρισε ύβρη την εικόνα εξόδου του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές. «Ο Κουφοντίνας σκότωσε τον Παύλο Μπακογιάννη και πήγε και γλέντησε σε ταβέρνα ενώ τα παιδιά μου κλαίγανε», ανέφερε σε δηλώσεις της, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή. «Είμαι μία απλή βουλευτής η οποία αναρωτιέται τι άλλαξε, κύριε Κοντονή, από τότε που ο Κουφοντίνας ζητάει άδειες και δεν τις έπαιρνε με το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο». Η ίδια χαρακτήρισε τον κ. Κοντονή «θλιβερό απολογητή του Κουφοντίνα» και ανέφερε: «Οταν είναι να καταδικάσετε έναν άνθρωπο που σκότωσε 11 ανθρώπους, κρύβεστε, κύριε Κοντονή. Αίσχος».
Ομως και οι λοιποί συγγενείς και φίλοι που βυθίστηκαν στο πένθος, χάνοντας αγαπημένα τους πρόσωπα, δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο άνθρωπος που σήκωσε όπλο και αφαίρεσε ανθρώπινες ζωές, που έχει καταδικαστεί σε έντεκα φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη χωρίς να έχει δείξει ίχνος μετάνοιας, βρίσκεται έστω και για δύο ημέρες εκτός φυλακής.
Ηταν 14 Ιουλίου του 1992, στη διασταύρωση Καραγιώργη Σερβίας με την οδό Βουλής, όταν ολόκληρη η χώρα πάγωσε μπροστά στην εικόνα του 20χρονου φοιτητή Θάνου Αξαρλιάν να βρίσκεται αιμόφυρτος στο έδαφος. Δίπλα του, ένας άντρας να κλαίει με λυγμούς. Ο νεαρός φοιτητής έπεσε νεκρός από τη ρουκέτα που εκτόξευσαν οι της «17Ν» που είχε στόχο τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.
Στη δίκη της «17 Νοέμβρη», ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε συγγνώμη από τη μητέρα του Αξαρλιάν, η οποία δεν την δέχθηκε, καθώς, όπως είπε, όταν έχασε το παιδί της έκανε έκκληση στην οργάνωση να σταματήσει οριστικά τις επιθέσεις. Εκείνοι όμως συνέχισαν. Η χαροκαμένη μάνα του Θάνου Αξαρλιάν, Σταυρούλα Αξαρλιάν, χθες επέλεξε να μη δηλώσει το παραμικρό. Η ίδια, άλλωστε, το 2014 οπότε και βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού και στη συνέχεια απέδρασε ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε πει με πόνο καρδιάς: «Θα έπρεπε να σκεφτούν ότι ο γιος μου δεν παίρνει άδεια από εκεί όπου βρίσκεται».
Ο 59χρονος σήμερα Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί για συμμετοχή αρχικά σε 13 και δευτερόδικα σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες της «17 Νοέμβρη»:
• Νίκος Μομφεράτος, εκδότης «Απογευματινής», 1985.
• Παναγιώτης Ρουσέτης (οδηγός του Ν. Μομφεράτου), 1985.
• Δημήτρης Αγγελόπουλος, βιομήχανος, πρόεδρος της Χαλυβουργικής, 1986.
• Αλ. Αθανασιάδης-Μποδοσάκης, επιχειρηματίας 1988.
• Ουίλιαμ Νορντίν, πλοίαρχος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και ακόλουθος Αμύνης της αμερικανικής πρεσβείας, 1988.
• Παύλος Μπακογιάννης, βουλευτής της Ν.Δ., 1989.
• Ρόναλντ Στιούαρτ, λοχίας της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, 1991.
• Τσετίν Γιοργκού, Τούρκος διπλωμάτης 1991.
• Αθανάσιος Αξαρλιάν, φοιτητής, 1992.
• Μιχάλης Βρανόπουλος, διοικητής της Εθνικής Τράπεζας επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, 1994.
• Ομέρ Σιπαχίογλου, Τούρκος διπλωμάτης, 1994.
• Κώστας Περατικός, εφοπλιστής, 1997.
• Στίβεν Σόντερς, ταξίαρχος του Βρετανικού Στρατού Ξηράς και στρατιωτικός ακόλουθος της βρετανικής πρεσβείας, 2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου