Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Ο Τσίπρας χτίζει αφήγημα εξόδου από τα μνημόνια κι ο Φίλης το γκρεμίζει.



Τον υπέρ πάντων αγώνα να… χτίσουν κυβερνητικό αφήγημα περί τέλους των μνημονίων και εξόδου της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 δίνουν στο Μαξίμου, εισπράττοντας, ωστόσο, γερές δόσεις κριτικής και μάλιστα εκ των έσω.
Το στίγμα έδωσε ο πρωθυπουργός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Και στην προσπάθεια να πείσει την ελληνική κοινή γνώμη αλλά και να τονώσει το ηθικό των βουλευτών του -που ομολογουμένως έχουν βάλει πλάτη σε σκληρά μέτρα-ο Αλέξης Τσίπρας είπε σε
θριαμβευτικούς τόνους ότι «το τέλος του Προγράμματος θα σηματοδοτήσει και τέλος μιας ασφυκτικής επιτροπείας». Για να επιστήσει δε την προσοχή όλων τόνισε ότι βρίσκονται σε μια αποφασιστική καμπή για την πορεία της διακυβέρνησης. Και διαβεβαίωσε ότι «απομένουν τα τελευταία μέτρα» μιας δύσκολης πορείας, oικοδομώντας εμμέσως πλην σαφώς,  ένα διακύβευμα-προπομπό για τις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές αποφασιστεί να διενεργηθούν.
Φίλης: O έλεγχος θα συνεχιστεί, δεν περνάμε από την κόλαση στον παράδεισο
Το εν λόγω αφήγημα, πάντως, δεν υιοθετεί τουλάχιστον σε ένα μεγάλο βαθμό, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. 
Κατά πληροφορίες του iefimerida παίρνοντας χθες το λόγο στην Κοινοβουλευτική ομάδα, ο Νίκος Φίλης υποστήριξε πως τον Αύγουστο του 2018 «Bγαίνουμε από τη δανειακή σύμβαση, αλλά ο έλεγχος θα συνεχίσει και η επιτροπεία». Για να ξεκαθαρίσει στους συντρόφους του, σύμφωνα με το περιβάλλον του, ότι «δεν περνάμε από την κόλαση στον παράδεισο». 
Ο πρώην υπουργός, τάχθηκε υπέρ του να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια φιλολαϊκή πολιτική και ειδικά στο κομμάτι που σχετίζεται με τις συντάξεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα που είναι υψηλά, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στους πλειστηριασμούς προτείνοντας την αντικειμενική αξία ως σημείο εκκίνησης.
Επ’ αυτού ανέφερε ότι υπάρχει και θέμα ταυτότητας. Διότι πρέπει να γίνει σαφές – και δη στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια- ότι «το μνημόνιο δεν είναι δική μας φυσιογνωμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου