Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Γέμισε αγριογούρουνα η Μακεδονία.Ο υπερπληθυσμός τους φέρνει την απελευθέρωση κυνηγιού.



Τα αγριογούρουνα εγκατέλειψαν τα δάση και συχνάζουν τώρα σε κατοικημένες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα!Σε μια προσπάθεια να φρενάρουν αυτή την επέλαση των αγριόχοιρων, αποφασίστηκε η άμεση λύση μέτρων για την…εξόντωσή τους.Για το λόγο αυτό από σήμερα Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες, όλοι οι φίλοι του κυνηγιού θα είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη.Το υπουργείο Περιβάλλοντος, προβαίνει και σε «απελευθέρωση»
του κυνηγιού για του συγκεκριμένου ζώου. Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών στο ΥΠΕΝ.
Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, οι κυνηγοί στις δύο περιοχές θα μπορούν αύριο κατά τις εξόδους τους να θηρεύουν έως 10 αγριογούρουνα, αντί για έξι, που ίσχυε μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με εταιρεία  Εγνατία Α.Ε. σε μια προσπάθεια να θωρακιστεί με περίφραξη της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης.
Το υπουργείο διερευνά το πρόβλημα των ημίαιμων υβριδίων και των απελευθερώσεών τους από τις πρώην μονάδες βιολογικής κτηνοτροφίας σε συνεργασία με την περιφέρεια, ενώ οι  δήμοι εξέδωσαν ενημερωτικό φυλλάδιο για το φαινόμενο.

Στο μεταξύ, έχει διενεργείται προμελέτη απογραφής των αγριογούρουνων που κινούνται στις κατοικημένες περιοχές σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και συνεργασία της δασικής υπηρεσίας που κάνουν νυχτερινή καταγραφή.
Παράλληλα διερευνάται το πρόβλημα των ημίαιμων υβριδίων και των απελευθερώσεών τους από τις πρώην μονάδες βιολογικής κτηνοτροφίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου