Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

«Γαλανόλευκο» αστέρι με ρίζες από την Πέλλα διαπρέπει στο κολεγιακό πρωτάθλημα τένις των ΗΠΑ


Τo tennisnews.gr σας παρουσιάζει ακόμη έναν αθλητή τένις με ελληνικές ρίζες ο οποίος δίνει το δικό του στίγμα στο κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Γεννημένος στο Lexington (Kentucky) το 1991, ο Dean Tsamas αποτελεί έναν από τις σημαντικότερες μονάδες της ομάδας του κολλεγίου του στο NCAA. Όπως αποκαλύπτει και το όνομά του, οι ρίζες του Dean, που εκπροσωπεί το Florida Gulf Coast University όπου είναι δευτεροετής, είναι ελληνικές. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του 20χρονου είναι από τα Γιαννιτσά της Πέλλας, ενώ η μητέρα του είναι Αμερικανίδα.
Ο Tsamas ξεκίνησε να παίζει τένις στην ηλικία των 7 ετών και από τότε...

...είναι το μοναδικό άθλημα που του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, όπως ο ίδιος αποκάλυψε.

Μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα του νεαρού Ελληνοαμερικανού, ήταν η πρώτη θέση σε δύο ηλικιακές κατηγορίες στο Kentucky και οι δύο τίτλοι στα διπλά σε τοπικά τουρνουά στο λύκειο. Έχει εκπροσωπήσει 4 φορές το Kentucky στο Junior Davis Cup, κερδίζοντας μεταξύ άλλων τα κολλέγια του Northwestern, του Arkansas και του Jacksonville.
Φέτος αγωνίζεται ως δευτεροετής στο κολλέγιο Florida Gulf Coast University, το οποίο ανήκει στην πρώτη κατηγορία του ITA (Intercollegiate Tennis Association). Έχει πετύχει 4 νίκες, διατηρώντας το καλύτερο ρεκόρ του κολλεγίου για τη φετινή σεζόν.

Πηγή  tennisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου