Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΕΛ.ΑΣ. θα συλλαμβάνει, αν χρειαστεί, βουλευτές της Χρυσής Αυγής



Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης διέταξε να γίνονται συλλήψεις ακόμα και των βουλευτών της ΧΑ σε περίπτωση παράβασης των νόμων. Η ΕΥΠ θα παρακολουθεί στενά τα μέλη του ακροδεξιού χώρου
news247 Σεπτέμβριος 16 2012 15:37
Την εντολή να συλλαμβάνονται ακόμη και βουλευτές, στην περίπτωση κατά την οποία τελούνται αδικήματα όπως η αντιποίηση αρχής και η άσκηση σωματικής ή ψυχολογικής βίας, έδωσε στην ΕΛ.ΑΣ. ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.
Αφορμή για αυτή την απόφαση στάθηκαν τα τελευταία επεισόδια με πρωταγωνιστές βουλευτές και οπαδούς της Χρυσής Αυγής...

Υπό τη στενή παρακολούθηση της ΕΥΠ
Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει τη σταθερή επιλογή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να αντιμετωπίσει σκληρά τέτοιου είδους φαινόμενα, η οποία εντάσσεται σε ένα γενικό πλαίσιο μέτρων που έχει ήδη αποφασισθεί και περιλαμβάνει την εμπλοκή της ΕΥΠ στην παρακολούθηση μελών του ακροδεξιού χώρου, καθώς και την παρακολούθηση ιστοσελίδων που διακινούν υλικό και πληροφορίες ακροδεξιών οργανώσεων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε στα μέσα της εβδομάδας τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την απόφασή του αυτή και του ζήτησε να κοινοποιηθεί σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.
Σε ισχύ παραμένει η απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για την παύση της διάθεσης των αστυνομικών που έχουν επιφορτισθεί με την προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από εξαγγελίες του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής.
Ο Σαμαράς στηρίζει την πολιτική Δένδια
Ο κ. Δένδιας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ο οποίος στηρίζει απόλυτα αυτή την πολιτική και έχει τονίσει κατ' επανάληψη ότι ''όλοι θα πρέπει να σέβονται τους νόμους και κανείς δεν είναι υπεράνω αυτών''.
Εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά ο κ. Δένδιας είναι επίσης σε ''ανοικτή γραμμή'' με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Α. Ρουπακιώτη, ο οποίος προωθεί ρυθμίσεις για την αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης στις περιπτώσεις ρατσιστικής βίας με τιμωρία που θα υπερβαίνει τα 3 χρόνια και θα περιορίζει τη δυνατότητα αναστολής ή μετατροπής.
Πηγή  http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου