Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Η ιστορία των αδερφών Τσαρνάεφ - Τα καλά παιδιά έγιναν οι βομβιστές της Βοστόνης!

Τον Μάϊο του 2011 ο Τζοκάρ Τσαρνάεφ ήταν τελειόφοιτος σε ένα από τα καλύτερα Λύκεια βραβεύθηκε με υποτροφία 2.500 δολαρίων από την πόλη του Κέμπριτζ στην Μασαχουσέτη για να συνεχίσει σε ανώτερο επίπεδο τις σπουδές του. Τώρα είναι καταζητούμενος, θεωρείται οπλισμένος και επικίνδυνος και βασικός ύποπτος για την βομβιστική επίθεση της Βοστόνης.
Δυο αδέρφια, ο ένας νεκρός και ο άλλος ζωντανός και καταζητούμενος. Μετά από ώρες με τις αρχές να έχουν στα χέρια τους φωτογραφίες θολές και σπασμένες από την μεγέθυνση
των 2 αδελφών, νεα στοιχεία άρχισαν νε έρχονται στο φως με την δημοσιοποίησή τους.

Ο 19χρονος Τζοκάρ και το 26χρονος αδερφός του Ταμερλάν, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας στο Κέμπριτζ μετά από απίστευτη καταδίωξη και σφοδρότατη ανταλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, ζούσαν μαζί στην οδό Νόρφολκ. Ένας θείος τους, δήλωσε στο Associated Press ότι ζούσαν μαζί και ήταν στις ΗΠΑ τα τελευταία 10 χρόνια.

Έφτασαν στις ΗΠΑ από μια περιοχή κοντά στην Τσετσενία η οποία εκείνη την εποχή μαστιζόταν από τον εφύλιο.

Η σελίδα του Τζοκάρ στο ρωσικό facebook, το Vkontakte λέει ότι πήγε Λύκειο στο Cambridge Rindge and Latin School, και αποφοίτησε το 2011, την χρονιά δηλαδή που κέρδισε την υποτροφία.

Πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ πήγε σχολείο στην Μαχατσκάλα, την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, μια ισλαμική δημοκρατία του Βορείου Καυκάσου.

Περιγράφοντας τον εαυτό του ο ίδιος ο Τζοκάρ, λέει ότι μιλάει Τσετσενικα, Αγγλικα και Ρωσικά.

Λέει επίσης ότι στόχος του είναι η καριέρα και τα χρήματα.

Σύμφωνα με το  site spotcrime.com, ο Ταμερλάν είχε συλληφθεί το 2009 γιατί είχε χτυπήσει την φίλη του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου