Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

«Χτύπησε κόκκινο» και στη Γαλλία η ανεργία



Μετά το νέο ιστορικό επίπεδο που άγγιξε η ανεργία στην Ισπανία, την ανιούσα παίρνει το ποσοστό της ανεργίας και στη Γαλλία, καθώς όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας της χώρας, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 36.900 τον Μάρτιο συγκριτικά με το Φεβρουάριο. Έτσι, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων αγγίζει πλέον τα 3,224 εκατομμύρια ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 3,195 εκατομμυρίων, που καταγράφηκε το 1997.
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη καθώς ουσιαστικά αυξάνει σχεδόν στους 100.000 τους νέους ανέργους από την αρχή του έτους, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εργασίας...

Αν συμπεριληφθούν τα πρόσωπα που αναζητούν εργασία έχοντας κάποια περιορισμένη επαγγελματική δραστηριότητα και τα στοιχεία από τα υπερπόντια διαμερίσματα, ο αριθμός των ανέργων φθάνει τα 5,033 εκατομμύρια, ένα ακόμη ρεκόρ.
Αυτή ή αύξηση της ανεργίας σημειώνεται για 23ο συνεχή μήνα.
Την ίδια ώρα απογητευτικές είναι οι εκτιμήσεις των αγορών. Σύμφωνα με το σύνθετο δείκτη παραγωγής PMI προβλέπεται συρρίκνωση τον Απρίλιο τόσο στη βιομηχανία όσο και στις υπηρεσίες.
Τον προηγούμενο μήνα το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής και οικονομικών μελετών (INSEE) είχε ανακοινώσει ότι το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών το τελευταίο τρίμηνο του 2012, αγγίζοντας το 10,6%. Είχε σημειώση αύξηση κατά 0,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο, ισοφαρίζοντας το μέγεθος που είχε καταγραφεί το δεύτερο τρίμηνο του 1999.
Στο μεταξύ, σε νέο ιστορικό επίπεδο, ύψους 27,16%, έφτασε η ανεργία στην Ισπανία, η οποία συνέχισε την ανοδική πορεία της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013. Η χώρα, που είναι βυθισμένη στην ύφεση, μετρά πλέον πάνω από έξι εκατομμύρια ανέργους.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου