Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Google εναντίον παιδικής πορνογραφίας με νέο αλγόριθμο



Το Google δουλεύει νύχτα-μέρα για να τελειοποιήσει το σύστημα για αναγνώριση φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας. Η τεχνολογία φαίνεται ότι υπάρχει από το 2008 αλλά μόλις τώρα είναι εφικτή η χρήση σε ευρύ κοινό.
Η δουλειά που θα αναλάβει ο αλγόριθμος του Google είναι σχετικά απλή. Αρχικά θα “βλέπει και θα διαβάζει” όλες τις φωτογραφίες που έχουν χαρακτηριστεί ως ανάρμοστες.
Οι φωτογραφίες αυτές θα χαρακτηρίζονται ανάλογα με ένα ψηφιακό αποτύπωμα και στην συνέχεια η πληροφορία που αφορά κάθε φωτογραφία θα συγκεντρώνεται σε βάση δεδομένων. Ενώ το Google θα συλλέγει δεδομένα ταυτόχρονα θα αφαιρεί τις φωτογραφίες από τα αποτελέσματα των αναζητήσεων και θα μοιράζεται τα δεδομένα με άλλες μηχανές αναζήτησης και οργανισμούς.
Η επεξεργαστική ισχύς του Google αλλά και το οικονομικό του υπόβαθρο επιτρέπουν στην εταιρεία όχι μόνο να δημιουργήσει το νέο σύστημα αλλά και να σκανάρει εκατομμύρια φωτογραφία καθημερινά, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία “hashing”. Ως επιπρόσθετο βήμα και απόδειξη για την βιωσιμότητα της προσπάθειας, το Google βάζει στην άκρη 2 εκατομμύρια δολάρια για developers που ασχοληθούν με το θέμα και προσπαθήσουν να βελτιώσουν το σύστημα.
Ο παγκόσμιος οργανισμός Internet Watch Foundation (IWF) χαιρετίζει την προσπάθεια του Google ενάντια στην παιδική πορνογραφία και αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά που μια τόσο μεγάλη εταιρεία ασχολείται σοβαρά με το θέμα. Η κοινή βάση δεδομένων για τις ανάρμοστες φωτογραφίες σίγουρα θα χρησιμεύσει στο Yahoo! και το Bing για ανάλογες προσπάθειες.
Το νέο σύστημα του Google αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, δηλαδή στα μέσα του 2014 με το νέο αλγόριθμο και βάση δεδομένων να προσπαθεί να γίνει το standard στην μάχη εναντίον της παιδικής πορνογραφίας. Μέχρι τότε το φαινόμενο της παιδικής πορνογραφίας θα καταπολεμάται με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή χειροκίνητη αναφορά κάθε φωτογραφίας. Το Google ξεκαθαρίζει το εξής:
What is Google’s policy on child sexual abuse images?
Google has a zero-tolerance policy on child sexual abuse images. We prohibit any advertising related to child sexual abuse images. When we become aware of child sexual abuse images or child pornography anywhere in our search engine results or hosted on our site(s), we remove them and report the incident to the appropriate authorities. Any Google Accounts used to post child sexual abuse images are immediately terminated.
pestaola 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου