Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Στο 4% η ύφεση.Μόνο ο Στουρνάρας χαίρεται σ'αυτή τη χώρα.



Στο 4% κατέληξαν οικονομικό επιτελείο και τρόικα ότι θα διαμορφωθεί φέτος η ύφεση.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές εκτιμούν ότι τελικά η συρρίκνωση του ΑΕΠ το 2013 θα ανέλθει στο 4%, αν και στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούσαν ότι θα μπορούσε να υποχωρήσει η ύφεση και στο 3,8%.
Τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013, δημιούργησαν την αισιοδοξία στο οικονομικό επιτελείο ότι η ύφεση φέτος θα υποχωρήσει
στα επίπεδα του 3,8%. Με την έλευση της τρόικας, όμως, το θέμα συζητήθηκε εκτενώς και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για επικαιροποίηση της πρόβλεψης στο 4%.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δεν δέχτηκε την εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών για ύφεση στο 3,8%, καθώς ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρξει «χαλάρωση» λόγω των καλών νέων του τελευταίου διαστήματος.
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν οι δύο πλευρές και για την πρόβλεψη της πορείας της ελληνικής οικονομίας το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί, οι δύο πλευρές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το επόμενο έτος η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 0,6%.
Να σημειωθεί ότι οι αρχικές προβλέψεις ήταν για ύφεση 4,2% φέτος και ανάπτυξη 0,6% το 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου