Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ακούει κανείς..;;;;Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών οδηγείται σε πλήρη διάλυση.



Εδώ και ένα περίπου χρόνο που άρχισαν να διογκώνονται τα προβλήματα στο χώρο υγείας μετά την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση, το Νοσοκομείο Γιαννιτσών βρίσκεται σε μια διαρκή πτωτική τροχιά. Όσοι ισχυρίζονταν πως υπάρχει ένα σαφές σχέδιο διάλυσης του , δυστυχώς δικαιώνονται. Τα Γιαννιτσά και η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πέλλας αυτή τη στιγμή βρίσκονται ουσιαστικά χωρίς τριτοβάθμια περίθαλψη. Το Νοσοκομείο πέρασε πια από την εποχή του απίστευτου «πάρτι» στην εποχή την απόλυτης διάλυσης. Χωρίς γιατρούς, με ελλειπή νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με τεράστια...


ελλείμματα σε βασικά φάρμακα, με ανεπαρκή υλικά (ούτε χαρτί υγείας δεν έχουν για τους ασθενείς) ,με απλήρωτους γιατρούς και νοσηλευτές, με ανύπαρκτα κεφάλαια κίνησης( το καλοκαίρι έκαναν έρανο για να αγοράσουν πετρέλαιο για τη λειτουργία μαγειρείων και ατμού) με ανύπαρκτο σχέδιο επιβίωσης ,το Νοσοκομείο Γιαννιτσών σε λίγο καιρό θα είναι απλά μια ανάμνηση. Οι όποιες κινήσεις σωτηρίας ναυάγησαν εξαιτίας του παραγοντισμού μεταξύ των βουλευτών που στην εγκληματική τους προσωπική αντιπαράθεση και στη λογική του «φαίνεσθε» δεν κατάφεραν ή πιο σωστά δεν θέλησαν ποτέ να ενώσουν τις δυνάμεις σε μια κοινή βάση πίεσης για τη διάσωση του ιδρύματος. Οι πολίτες χόρτασαν δελτία τύπου αλλά όχι αποτελέσματα. Ο Δήμος Πέλλας παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες παρέμβασης που δυσαρέστησαν ορισμένους σκληροπυρηνικούς κυβερνητικούς βουλευτές ,τελικά δεν υπολογίσθηκε όσο θα πρεπε. Οι κοινωνικές πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν σύντομα ναυάγησαν για τους γνωστούς σε όλους μας λόγους. Σε λίγο καιρό δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του Δήμου Πέλλας θα αναγκάζονται ,όπως γινόταν δεκαετίες πριν, να μετακινούνται σε Θεσσαλονίκη ή Έδεσσα, για τύχουν υγειονομικής φροντίδας που αν είχαμε ηγεσίες που εννοούσαν πραγματικά ότι από τα μικρόφωνα διακήρυτταν , δεν θα χρειαζόταν. Ας το γνωρίζουν όμως οι εμπλεκόμενοι πως κανείς από την κοινωνία μας δε θα τους το συγχωρέσει.


Τοποτηρητής.

5 σχόλια:

  1. Καινούριο κτίριο για τις διοικητικές υπηρεσίες βρήκαμε λεφτά να κάνουμε στην Εδεσσα. Λεφτά για φάρμακα και λοιπές ανάγκες περίθαλψης ούτε για δείγμα! Ένας ιατρός σε κεντρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που εξυπηρετεί περισσότερο κατοίκους Γιαννιτσών παρά Θεσσαλονίκης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εμεις σαν μοιρολατρες πρεπει να το δεχτουμε αυτο εεεεε ? Επειδη εσεις με εφημεριδες ασκειται εξουσια πρεπει να δεχτουμε εμεις αυτο ??

    ΟΧΙ ρε φιλε δεν θα περασει το δικο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι εννοεις ρε φιλε;διαφωνεις με τα οσα γραφει το αρθρο;

      Διαγραφή
  3. Χμ...το νοσοκομείο Γιαννιτσών δεν παρείχε ποτέ τριτοβάθμια περίθαλψη, τριτοβάθμια περίθαλψη παρέχουν τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, δευτεροβάθμια τα Γενικά Νομαρχιακά Νοσοκομεία και πρωτοβάθμια τα Κέντρα υγείας και οι ιδιώτες γιατροί. Τώρα όσο για το υπόλοιπο θέμα, δυστυχώς κάπως έτσι φαίνεται ότι έχουν τα πράγματα, Γιαννιτσά χωρίς Νοσοκομείο στο εγγύς μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών το έφτασαν σε αυτό το άθλιο χάλι,και φυσικά όπως έχουμε ενημέρωση θα μεταφερθεί τελικά και θα ενσωματωθεί, κάποιοι (πολλοί) Ιατροί που είναι χρόνια εκεί αλλά και μεγάλο μέρος του Νοσηλευτικού προσωπικού. Είναι τελείως περίεργο ότι έγινε άμεση αλλαγή συμπεριφοράς από όλους τους παραπάνω που αναφέρω,αμέσως μόλις κοινοποιήθηκε η σκέψη των υπευθύνων για κλείσιμο του Νοσοκομείου.Χρόνια τώρα ακούγεται,και φυσικά ισχύει,ότι υπάρχει ένα κύκλωμα Ιατρών που δεν αφήνει κανέναν μα κανέναν να κάνει σωστά την δουλειά του,όταν υπήρχε κάποιος που ήθελε,προκειμένου να έχουν όλο το κουμάντο και να μην χαλάει η πιάτσα όπως λέμε.Αυτοί όλοι λοιπόν έφτασαν το Νοσοκομείο μας σε αυτήν την δεινή θέση γιατί με όλα αυτά κατάφεραν να το κάνουν ΜΗ λειτουργικό. Ρωτήστε τους Ιατρούς που έφυγαν από τα Γιαννιτσά και πήγαν αλλού,τα τελευταία τρία χρόνια,και θα σας πούνε τι υπέστησαν εκεί μέσα και γιατί ζήτησαν και πήραν μετάθεση. Επίσης ρωτήστε και τους συγγενείς των θυμάτων του Νοσοκομείου που τα περισσότερα θύματα ήταν από λάθος διαγνώσεις και λάθος επεμβάσεις. Ακόμη και σήμερα αγαπητοί φίλοι, αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν στο Νοσοκομείο μας,σε καίριες και σημαντικές θέσεις,και συνεχίζουν το θέατρο του παραλόγου. Και δυστυχώς πάντα την πληρώνει ο απλός λαός, οι φτωχοί άνθρωποι, και εκεί που είχαμε ένα στολίδι θα έχουμε πλέον ένα απλό Κέντρο Υγείας, σε μια περιοχή 75,000 κατοίκων. Οι δε χειρισμοί των κυβερνώντων ήταν επιεικώς απαράδεκτοι γιατί εφάρμοσαν την τακτική "πονάει δόντι κόψει κεφάλι". Αντί να κάτσουν να εξυγιάνουν το Νοσοκομείο σε όλους τους τομείς (Ιατρικό,Νοσηλευτικό,Οικονομικό κλπ), αυτοί αποφάσισαν να το κλείσουν. Και τέλος πολύ μεγάλη ευθύνη στους Βουλευτές των Γιαννιτσών που ούτε καν ασχολήθηκαν με το θέμα και απλά κοιτούσαν. Ευχαριστώ για την υπομονή σας και ελπίζω να γίνει ότι καλύτερο για την περιοχή μας σε ότι αφορά τον τομέα της Υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή