Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και τρεις Βουλευτές της Χ. Α



Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι Βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης έχουν οδηγηθεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετά από εντάλματα που εκδόθηκαν για εγκληματική οργάνωση. 

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Ηλίας Παναγιώταρος  ενώ έχουν έχουν εκδοθεί εντάλματα για τους βουλευτές Χρίστο Παππά και Νίκο Μίχο. Ο τελευταίος, συνελήφθη προσερχόμενος από μόνος του στη ΓΑΔΑ.


Τα εντάλματα σύλληψης αφορούν συνολικά έξι βουλευτές ενώ εικοσιέξι είναι τα εντάλματα για πολιτικά στελέχη του κόμματος.

Απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτος συνελήφθη ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ακολούθησαν οι συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής μεταξύ των οποίων και βουλευτές στους οποίους αποδίδεται εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο αριθμός των συλληφθέντων ξεπερνά τους 30. Για να γίνει αυτό είχε προηγηθεί, προφανώς, η άσκηση ποινικής δίωξης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος που είναι διαρκές κακούργημα και επιτρέπει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης ακόμη και κατά βουλευτών.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης παρέδωσε ένα 9σέλιδο πόρισμα βάσει του οποίου και εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδεται καθοδηγητικός ρόλος στον Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ αναζητείται και η τέλεση άλλων αδικημάτων όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη πολιτικού αρχηγού από το 1974.

Να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες βουλευτές διατηρούν το βουλευτικό τους αξίωμα. Θα εκπέσουν από αυτό μόνο αν υπάρξει με δικαστική απόφαση στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους ή εάν τυχόν καταδικαστική απόφαση για κακουργηματικές πράξεις τελεσιδικήσει στον Άρειο Πάγο.

Σ. Κεδίκογλου: " Η Δημοκρατία αυτοπροστατεύεται"


Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της, η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της" ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τις συλλήψεις βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής . Ο κ. Κεδίκογλου, παράλληλα, επεσήμανε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ότι " Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται" τονίζοντας ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των δικαστικών ενεργειών.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου