Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Συνδικαλιστικός πόλεμος: ΓΣΕΕ «αδειάζει» ΑΔΕΔΥ για τη απεργία



Αποστάσεις από την κεντρική πολιτική “γραμμή” της ΑΔΕΔΥ για την οργάνωση απεργιών... διαρκείας και τη συγκρότηση απεργιακού “μετώπου” σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πήρε η ΓΣΕΕ “αδειάζοντας” τη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσίων υπαλλήλων που από το Σάββατο είχε προαναγγείλει, με... ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ερήμην των οργάνων της ΓΣΕΕ, την κήρυξη 24 γενική απεργίας για σήμερα στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ που συνεδρίασε χθες αποδοκίμασε την ενέργεια αυτή - και όσους συνδικαλιστές από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΑΚΕ παρασκηνιακά σχεδίαζαν την απεργιακή “συμπόρευση” των δύο οργανώσεων – και, έτσι, η ΑΔΕΔΥ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διαθεσιμότητες των δημοσίων υπαλλήλων...μόνη της. Νέα 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο στο Δημόσιο (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών ταμείων όπου τα συνδικάτα πραγματοποιούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα) και νέο συλλαλητήριο, από τις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ - και αφού είχαν προηγηθεί “εσωτερικές” διαβουλεύσεις - καμία συνδικαλιστική παράταξη δεν πρότεινε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για σήμερα από κοινού με την ΑΔΕΔΥ. Και αυτό με δεδομένο το γεγονός ότι η Συνομοσπονδία αναμένει έως την Παρασκευή τις αποφάσεις των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών - μελών της για το είδος και το εύρος των κινητοποιήσεων που μπορούν να οργανωθούν στον ιδιωτικό τομέα και στις πρώην ΔΕΚΟ όπου τα ποσοστά των απεργών είναι πλέον χαμηλά...”Οι προτάσεις αυτές, όπως έχει συμφωνηθεί σε συνδικαλιστικό επίπεδο, θα αποτελέσουν τη βάση για τη λήψη των επόμενων αποφάσεων της ΓΣΕΕ” διευκρίνιζαν χθες στελέχη της Συνομοσπονδίας.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου