Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Θέλεις πιο καθαρό δέρμα; Άλλαξε τη διατροφή σου!



Η υγεία της επιδερμίδας δεν έχει να κάνει μόνο με τα προϊόντα που χρησιμοποιείς, αλλά και με την τροφή σου.Είναι σημαντικό να θυμάσαι πώς ότι βάζεις μέσα στον οργανισμό σου -κάτι που κάνεις με το φαγητό- θα έχει αντίκτυπο σε καθετί. Αν θέλεις λοιπόν να αποκτήσεις καθαρό και λαμπερό δέρμα, η πρώτη και σημαντικότερη αλλαγή που πρέπει να κάνεις είναι στη διατροφή σου. Ευκαιρία να δεις τον καινούριο χρόνο σαν ένα νέο ξεκίνημα, όπου το πρώτο σου μέλημα θα είναι ένα νεανικό δέρμα χωρίς σημάδια. Η Ellie Krieger γκουρού του
φαγητού, παρουσιάστρια της εκπομπής «Healthy Appetite» και μία από τις πιο δημοφιλής συγγραφείς των New York Times, αποκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχίας.

1. Απαλλάξου από τα επεξεργασμένα τρόφιμα
«Απόφυγε τα ζαχαρούχα τρόφιμα και ότι μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα, όπως το λευκό ψωμί και αλεύρι, αφού μπορεί να δημιουργήσουν ξεσπάσματα ακμής και θαμπό δέρμα. Επέλεξε ολόκληρα τρόφιμα, απόφυγε οτιδήποτε επεξεργασμένο και απόλαυσε πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά» συμβουλεύει η Krieger.
2. Συμπεριέλαβε τα μούρα στη διατροφή σου
Για να αποκτήσεις καλύτερο δέρμα, έχεις ανάγκη από φυσικά τρόφιμα, πλούσια σε βιταμίνη C και Α και β-καροτένιο. Τα μούρα είναι εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου. Σύμφωνα με έρευνα, ένα από τα πράγματα που διεγείρουν την ακμή και τις εξάρσεις στο πρόσωπο είναι τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Το καλό με τα μούρα είναι ότι έχουν γλυκιά γεύση, χωρίς όμως να αυξάνουν τα σάκχαρα στο αίμα, κάτι που τα κάνει απολαυστικά και αθώα» εξηγεί η Krieger.
3. Μην ξεχνάς τα ψάρια
«Αγαπώ τα ψάρια κάθε εποχής, αφού περιέχουν καλά λιπαρά. Τα ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα λιπαρά οξέα, τα οποία κάνουν θαύματα για την υγεία του δέρματός σου» τονίζει η Krieger.
4. Διατήρησε τις συνταγές όσο πιο απλές γίνεται
«Μου αρέσει πολύ να τρώω για βραδινό μια σαλάτα με ρόκα (πλούσια σε βιταμίνη Α), μάραθο και τόνο σε ελαιόλαδο. Είναι η τέλεια σαλάτα για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Ο τόνος θα σου δώσει όλα τα καλά λιπαρά, όπως και το ελαιόλαδο που κάνει θαύματα στο δέρμα και η ρόκα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α. Ένα γρήγορο και φιλικό προς το δέρμα φαγητό» προτείνει η Krieger.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου