Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Για «εργοδοτική ασυδοσία του εργολάβου καθαριότητας και σίτισης στα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ



Η ιδιωτική εταιρία «Then Michel De-Luxe» που έχει στην ευθύνη της την καθαριότητα και μέρος της σίτισης του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, αλλά και της Έδεσσας, της Νάουσας, της Βέροιας και άλλων νοσοκομείων στο υπόλοιπο της χώρας, ασυδοτεί σε βάρος των εργαζομένων της ως σύγχρονος δουλέμπορος.
Χρησιμοποιώντας μεθόδους ψυχολογικής πίεσης και εκφοβισμού προσπαθεί να επιβάλλει στους εργαζομένους της να δουλεύουν όποτε και για όση ώρα η εταιρία τους χρειάζεται, με τους όρους που εκείνη θα επιλέγει, ακόμα και πέρα από κάθε νόμιμη υποχρέωσή της απέναντι τους.

Στα πλαίσια αυτά η εργοδοσία ακολουθεί τακτικές μη έγκαιρης καταβολής δεδουλευμένων, παρακράτησης επιδομάτων και δώρων, μη καταβολής υπερωριών και αργιών κλπ.
Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, κόντρα στις απειλές για απολύσεις από την εργοδοσία, παραμονές Πρωτοχρονιάς, διεκδίκησαν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων –Εμποροϋπαλλήλων Γιαννιτσών (Αγωνιστική Συνδικαλιστική ΠΑράταξη - Α.Σ.ΠΑ.) και την Γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕ, τα δεδουλευμένα δύο μηνών, το Δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας και τελικά νίκησαν. Μαζί με την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, διεκδίκησαν και κέρδισαν το δικαίωμά τους στην εργασία, με όρους και προϋποθέσεις που δεν θα θίγουν τα συμφέροντά τους.

Το αποτέλεσμα και αυτού του αγώνα αναδεικνύει πως:

Η εργατική τάξη της χώρας μας, οι νέοι και οι νέες, τα λαϊκά στρώματα μπορούν με οργάνωση στα συνδικάτα τους σε κάθε τόπο δουλειάς να απαντήσουν με ταξική ενότητα στο κεφάλαιο και στην άγρια επίθεση που έχει εξαπολύσει.
            Μπορούν ενισχύοντας την ταξική γραμμή μέσα στα συνδικάτα, ενισχύοντας το ΠΑΜΕ να αποδυναμώσουν το αίσχος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων Γιαννιτσών, των ανύπαρκτων Εργατικών Κέντρων της Έδεσσας, που με την στάση τους προδίδουν τους εργαζόμενους και δυσφημίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τον ρόλο του.
Οι εργαζόμενοι μπορούν, αν το θελήσουν, και έχουν την δύναμη να βάλουν την σφραγίδα τους στις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, να στρίψουν το τιμόνι σε φιλολαϊκή ρότα.

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στους συνάδελφους του ΠΑΜΕ που παραβρέθηκαν στο νοσοκομείο Γιαννιτσών στηρίζοντας την καταγγελία του Εργατικού κέντρου Γιαννιτσών στο ΣΕΠΕ για την μη καταβολή δεδουλευμένων και Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους της ιδιωτικής εταιρείας που έχει την καθαριότητα και σίτιση του νοσοκομείου!
    Λυπόμαστε που ακόμα και σήμερα το μόνο που απασχολεί τους συνάδελφους είναι να εκμεταλλευτούν τους εργαζόμενους εγγράφοντας τους στις «ταξικές δύναμης του ΠΑΜΕ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΣΕΕ εργατών κ οχι τον εργοδοτών ! αυτό θα έπρεπε να απασχολει το εργατικό κέντρο γιαννιτσων .... από επαγγελματιες συνδικαλιστες χορτάσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή