Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Γιαννιτσά. Πολίτες λιντσάρισαν διαρρήκτη που έπιασαν επ’ αυτοφώρω


Πολύ άσχημη κατάληξη είχε για έναν επίδοξο διαρρήκτη η προσπάθεια του να παραβιάσει κατοικία στον Νέο Μυλότοπο. Όταν ο δράστης και οι συνεργοί του έγιναν αντιληπτοί, καταδιώχθηκαν από πλήθος εξαγριωμένων πολιτών οι οποίοι τελικά κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν εξ αυτών.
     Ο "άτυχος" δράστης(αθίγγανος απο το Μελίσσι) αφού εγκαταλείφθηκε από τους έντρομους συνεργούς του, ξυλοκοπήθηκε μέχρι αναισθησίας από πλήθος κατοίκων του οικισμού.Σώθηκε  όμως την τελευταία στιγμή από τους ψυχραιμότερους αλλά και από την παρέμβαση της αστυνομίας που είχε σπεύσει στο χωριό.

    
Να σημειωθεί πως η εν λόγω συμμορία είχε γίνει τους τελευταίους μήνες πραγματικός βραχνάς για τις διωκτικές αρχές , καθώς είχαν διαπράξει σωρεία διαρρήξεων σε ολόκληρο το δήμο Πέλλας. Από τα στοιχειά που θα συγκεντρωθούν , η αστυνομία εκτιμά πως πολύ σύντομα θα ξετυλίξει το κουβάρι και θα οδηγηθεί στην  αποκάλυψη της ταυτότητας και των υπολοίπων μελών της σπείρας. Εξάλλου η σύλληψη των δραστών αποτελεί και προσωπικό στοίχημα της αστυνομίας των Γιαννιτσών, καθώς ένα από τα σπίτια που διέρρηξε και "έγδυσε" η σπείρα ανήκει σε αξιωματικό της .

6 σχόλια:

  1. Ισως είναι σημαντικό και πρέπει να το ξέρετε: Ληστής είναι όποιος κλέβει με τη χρήση ή την απειλή χρήσης βίας. Ενας διαρρήκτης, ήτοι κάποιος που καταφέρνει κρυφά να μπει σε ένα σπίτι ή σε ένα κατάστημα και όταν γίνεται αντιληπτός το βάζει στα πόδια δεν είναι ληστής αλλά κλέφτης. Διαπράττει δηλαδή το έγκλημα της κλοπής και όχι της ληστείας, η οποία ληστεία είναι κακούργημα ενώ η κλοπή στην βασική της μορφή είναι πλημμέλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. den glitonei kaneis.oyte kai oi mpatsoi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε τον ανώνυμο φίλο 8:16 για τις διευκρινιστικές και καθ’ όλα χρήσιμες πληροφορίες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. na min sxoliasw........ eimai kai egw 8uma tis sigkekrimenis speiras..... kai oute pou me endiaferei giati 8a dikastoun gia kakourgima i gia plimmelima... to psuxologiko sok to opoio upesti i oikogeneia mou me endiaferei.... pragmatika einai apisteuto to sok.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΗΛΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.
    ΣΕ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τι έγινε που τον πιάσανε, από ότι έμαθα εγώ πάλι τον αφήσανε ελεύθερο. Τουλάχιστον αυτός πήρε ένα καλό μάθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή