Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Εισηγήσεις του Περιφερειακού Συμβούλου Ιωάννη Ανδρίτσου στην Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας




Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Ανδρίτσος συμμετείχε στις τακτικές συνεδριάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκα στις 7 και 18 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Ανδρίτσος εισηγήθηκε σημαντικά αναπτυξιακά θέματα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας τα οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα μέλη της Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, τα θέματα που εισηγήθηκε ο κ. Ανδρίτσος αφορούσαν:...


1.      Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «κατασκευή έργων αποχέτευσης και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων οικισμών Δημοτικής Ενότητας Κύρρου», του Δήμου Πέλλας.
2.      Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αδειοδότηση υφιστάμενης αρδευτικής γεώτρησης στην Ζέρβη, Δ.Ε. Βεγορίτιδας, Δήμου Έδεσσας.
3.      Γνωμοδοτήσεις Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την άδεια χρήσης νερού υφιστάμενων υδρευτικών πηγών στις Τοπικές Κοινότητες Νότιας, Φούστανης, Αρχαγγέλου, Μηλέας, Περίκλειας, Φιλώτειας, Ίδας και Βορεινού του Δήμου Αλμωπίας.

Ο κ. Ανδρίτσος σε δήλωσή του αναφέρει: «Ευχαριστώ τους συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους και τα στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας για τη σημαντική συμβολή τους στη γρήγορη προώθηση θεμάτων που συνδέονται με την αναπτυξιακή προοπτική της Πέλλας. Ειδικά για τις γνωμοδοτήσεις επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων συναισθανόμαστε όλοι τη μεγάλη ευθύνη που έχουμε για την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων. Η Πέλλα διαθέτει σημαντικούς υδατικούς πόρους που οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως “κόρη οφθαλμού”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου