Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών απαντάει στις καταγγελίες του ΠΑΜΕ



Συναδέλφισες και συνάδελφοι ,
                     Οι περισσότεροι των εργαζομένων στα Γιαννιτσά και γενικότερα στην χώρα,  είτε έχουν απολυθεί είτε είναι απλήρωτοι είτε δουλεύουν με μισθούς πείνας ως αποτέλεσμα της βαθειάς δομικής κρίσης του καπιταλισμού και της πολιτικής της κυβέρνησης , της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.
            Και ενώ δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την Οργανωμένη Ενωμένη Ταξική Απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε,  η παράταξη της «“Ταξικής Αγωνιστικής Ενοτητας”» στο Εργατικό Κέντρο...
   η παράταξη δηλαδή του  ΠΑΜΕ, ρίχνει νερό στο μύλο αυτών που εδώ και καιρό έχουν ενεργοποίηση των κοινωνικό αυτοματισμό,  τη λογική του "διαίρει και βασίλευε",  προβαίνοντας σε ένα πόλεμο ανακοινώσεων με αβάσιμες καταγγελίες, κάνοντας συκοφαντική επίθεση σε όσους δεν είναι στις γραμμές του ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ  το οποίο αν και δεν είναι κάτι διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη συνδικαλιστική παράταξη εν τούτοις επιδιώκει να λειτουργεί κατά τρόπο αθέμιτο, αντιδεοντολογικό , αντισυναδελφικό και ανταγωνιστικό!  Λειτουργεί ως Αντί Εργατικό Κέντρο, στην ουσία όμως πρόκειται για τη φωνή του κόμματος στα συνδικάτα, πέρα και πάνω από τις θεσμοθετημένες συνδικαλιστικές δομές, ως μετωπική έκφραση του ΚΚΕ.
Οι Συνάδελφοι του ΠΑΜΕ   κρίνουν εξ ίδιων τα αλλότρια και  νομίζουν ότι η κοινωνία, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες είναι εξ ορισμού υποταγμένοι σε σκληρές κομματικές λογικές και πρακτικές.
Aυταπατώνται!.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την ταξική ανασυγκρότηση του Εργατικού κινήματος και δεν θα συμβάλλουμε στον εκφυλισμό του. Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε το παιχνίδι των ανακοινώσεων, γιατί όλοι εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε τόσα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες.
Συναδέλφισσες/οι του Π.Α.ΜΕ έχουμε διαφορές αλλά δεν θα τις λύσουμε με αυτό τον τρόπο γιατί είναι αδιέξοδες για το εργατικό κίνημα την ώρα που δεχόμαστε τη πιο σκληρή επίθεση. Τις διαφορές μας μπορούμε να τις φέρουμε σε αντιπαράθεση (και πρέπει να το κάνουμε), με διάλογο μέσα στον κοινό αγώνα και με αλληλοσεβασμό  .

Η Διοικηση του Εργατικου Κεντρου Γιαννιτσων

1 σχόλιο:

  1. "Οργανωμένη Ενωμένη Ταξική Απάντηση" , που την δίνεται και με ποιό τρόπο τόσα χρόνια, μέσα στα Γραφεία & το Κυλικείο του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών ( ... και της Έδεσσας για την αγωνιστικότητα του εκεί Εργατικού Κέντρου ) ;;;
    "...θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την ταξική ανασυγκρότηση του Εργατικού κινήματος ...", αυτό πάλι τι το θέλατε βρε αγωνιστές της ανυπαρξίας και του καθίσματος της αντίδρασης των εργαζομένων;;
    To ΠΑΜΕ, μας αρέσει - δεν μας αρέσει, βρίσκεται κάθε μέρα στους δρόμους και τους χώρους δουλειάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή