Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση Νέων Αγροτών στην Πέλλα



Ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης για τους νέους αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, πραγματοποίησε στις 30/4/2013 και 9/5/2013 εκπαιδευτικές επισκέψεις στα φυτώρια «Vivaio» Κυριακίδης Σταύρος-Τριανταφυλλίδης Ιωάννης και στη Novagreen A.E.
Επίσης στις 14,16 και 17/5/2013 πραγματοποίησε εκπαιδευτικές επισκέψεις στην ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. επιχείρηση διαλογής, συσκευασίας και εμπορίας φρούτων και λαχανικών...


Οι πενήντα (50) νέοι αγρότες των 2 προγραμμάτων κατάρτισης με θέμα «Φυτική Παραγωγή-Δενδρώδεις Καλλιέργειες» είχαν την ευκαιρία  να δουν από κοντά και να ενημερωθούν για νέες ποικιλίες στην δενδροκομία καθώς και για τον εμβολιασμό και το κλάδεμα των οπωροφόρων δένδρων και να ενημερωθούν για  τις διαδικασίες διαλογής-τυποποίησης και συσκευασίας αγροτικών προϊόντων.

Οι είκοσι πέντε (25) νέοι αγρότες του προγράμματος κατάρτισης  «Φυτική Παραγωγή-Κηπευτικά»  ενημερώθηκαν για σύγχρονους τρόπους παραγωγής τόσο του πολλαπλασιαστικού υλικού όσο και των κηπευτικών προϊόντων καθώς και για  τις διαδικασίες διαλογής-τυποποίησης και συσκευασίας αγροτικών προϊόντων.

Τα τμήματα των νέων Αγροτών συνοδεύονταν από τον προϊστάμενο γεωπόνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας κ. Σιδηρόπουλο Μιχαήλ καθώς και από τον υπεύθυνο για την υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης γεωπόνο του ΕΛ.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας κ. Θεοχαρόπουλο Ιωάννη.

Τα  προγράμματα διάρκειας 150 ωρών με θέμα: «Φυτική Παραγωγή – Δενδρώδεις Καλλιέργειες» και «Φυτική Παραγωγή-Κηπευτικά» ξεκίνησαν στις 15,16,17-04-2013 και  ολοκληρώθηκαν στις 27,28,29-05-2013.

Τα προγράμματα κατάρτισης για τους νέους αγρότες, που υλοποιούνται από το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας συγχρηματοδοτούνται  από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.).  

agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου