Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Επιστολή Δ . Σκύδρας προς Π.Ε.Δ./Κ.Μ. ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας και της ανακήρυξης της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας .



Την αναγκαιότητα διαμόρφωσης αντίστοιχων συλλογικών προτάσεων από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε ν ΄αξιοποιηθούν στο έπακρο προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας δύο κορυφαία γεγονότα ευρωπαϊκής διάστασης και βαρύτητας , όπως είναι : 1) Η άσκηση από τη χώρα μας της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης κατά το Α ΄εξάμηνο του 2014 , και 2 ) Η υλοποίηση δράσεων από το Δήμο Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014 , επισημαίνει  ο Δήμαρχος Σκύδρας Γιώργος Χοϊδης σ ΄επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Περιφερειακής ΄Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ( Π.Ε.Δ./Κ.Μ. ) και Δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών  Σίμο Δανιηλίδη ...

    Στην επιστολή αυτή ο Δήμαρχος Σκύδρας αναφέρει αυτολεξεί τα εξής : << Η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕυρωπαΪκής ΄Ενωσης από τη χώρα μας , ( Α ΄ εξάμηνο 2014 ) , συνιστά μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία , ώστε στο βαθμό του δυνατού , να προσπαθήσουμε να εντάξουμε στις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας και να στρέψουμε το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον σε ζητήματα εμβάθυνσης της τοπικής δημοκρατίας και αυτοδιοίκησης .
    Προτείνω , λοιπόν , τα συνδικαλιστικά μας όργανα , Π.Ε.Δ./ Κ.Μ. – Κ.Ε.Δ.Ε. να επεξεργαστούν και να συντάξουν ένα ανάλογο σχέδιο τ ΄οποίο και να κατατεθεί αρμοδίως .
    Επιπλέον , με αφορμή την ανακήρυξη της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014 , επιτρέψτε μου να προτρέψω ώστε η Π.Ε.Δ./Κ.Μ. να προτείνει στο Δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου κάποιες δράσεις ,όπως και η αντίστοιχη τεχνογνωσία ,να διαχυθούν σ ΄όλη την επικράτεια της Κεντρικής Μακεδονίας μέσω των Δήμων μας ή να κληθούν να συμμετάσχουν σε κάποιες εκδηλώσεις και οι Δήμοι της Περιφέρειάς μας .
    Αγαπητέ Πρόεδρε : εκφράζω τη βεβαιότητα ότι με την υλοποίηση των παραπάνω θα ενισχυθεί ο ρόλος , η παρουσία και η συνοχή της αυτοδιοικητικής οικογένειας προς όφελος όλων των συμπολιτών μας >> .                                           

Γραφείο Τύπου Δήμου Σκύδρας

Με  εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Σκύδρας

Γεώργιος  Χοϊδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου