Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Νέοι σε κρίση… στα πρόθυρα έκρηξης!



Του Παναγιώτη Νανούδη

Στο δύσβατο μονοπάτι της ανεργίας οδηγούνται καθημερινά όλο και περισσότεροι νέοι της χώρας. Νέοι με πτυχία, με μεταπτυχιακά, κάποιοι με δεύτερο πτυχίο και κάποιοι με διδακτορικά έμειναν όλοι τους χωρίς δουλειά.
Με όνειρα χαμένα και ελπίδες τσακισμένες αναζητούν το τούνελ της διαφυγής από την μιζέρια και την ανθρώπινη εξαθλίωση που όλο και περισσότερο πλησιάζει. Πολλοί απ’ αυτούς θ’ αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό, κάποιοι θα παραμείνουν σε ευκαιριακές, ανασφάλιστες και γενικότερα μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και κάποιοι άλλοι απλά θα περιμένουν…
Θα περιμένουν την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, τους δείκτες της οικονομίας, την ανάπτυξη που μας παραμυθιάζουν και ποτέ δεν έρχεται.
Είναι οι νέοι που γεμάτοι με αγανάκτηση, θυμό και όπλο τους την γνώση αναζητούν την επιβίωση τους στο παραμύθι των πολιτικών…  Ένα παραμύθι που οδηγεί τελικά στην έκρηξη και στην κοινωνική επανάσταση. Και μόνο τότε όλα θα αλλάξουν, γιατί το αίμα των νέων βράζει… και βράζει επικίνδυνα.

1 σχόλιο:

  1. panagioti apo to na klete ninitopiithite san omada ergazonte para poloi sintaxiouxoi doste til na mporoun na sas poune pou ke kante katagelies dinamikes sto ika ston epopti ime mesa sta pragmata ine full dithesites ke sintaxiouxous mono etsi tha dis thesis ergasias

    ΑπάντησηΔιαγραφή