Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Οι 1400 λέξεις που απαγορεύεται να γράψουμε στο Google.



Αν δεν είσαι φρόνιμος, δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μηχανή αναζήτησης της Google! Στην τελευταία έκδοση του Android, η έξυπνη δημιουργία κειμένου δεν αναγνωρίζει τη λέξη s3x, παράγωγα της, και άλλες που έχουν σ3ξουαλικό περιεχόμενο.Προγραμματιστές του περιοδικού Wired, ερευνώντας τον πηγαίο κώδικα της μεγαλύτερης πλατφόρμας αναζήτησης, ανακάλυψαν μία λίστα με 1400 λέξεις, άλλες «άτακτες», άλλες πάλι απλώς περίεργες, από τις οποίες η Google, θέλει να προστατεύσει τους χρήστες της από το να τις βλέπουν. Η λίστα αυτή
μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει, τη λέξη «συνουσία» και όλες τις παραλλαγές της, κάποιους ιατρικούς όρους που αναφέρονται στα γεννητικά όργανα καθώς επίσης και τις παραλλαγές της λέξης «εσώρουχο».
Το περίεργο όμως που παρατήρησαν από το Wired, είναι ότι στη λίστα, υπήρχε και η λέξη “Chromebook”, το οποίο είναι και το όνομα της τελευταίας σειράς φορητών υπολογιστών της ίδιας της Google.
Οι χρήστες βέβαια, μπορούν ακόμη να πληκτρολογήσουν στην οθόνη του Android τους, όποια λέξη σεξουαλικού περιεχομένου θέλουν, πρέπει όμως να το κάνουν με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο, γράμμα προς γράμμα, από την αρχή μέχρι το τέλος.
ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου