Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Την αποπομπή του Α. Γεωργιάδη ζήτησαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Για ολική ρήξη με το υπουργείο Υγείας κάνουν λόγο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μετά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να συζητήσουν το νέο νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση στην Υγεία.
Ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε σε δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε για το ίδιο ζήτημα με αντιπροσωπεία του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, ότι το νομοσχέδιο για το «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας», θα κατατεθεί στην Επιτροπή των Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

O υπουργός Υγείας ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τη στάση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που βγήκαν μαινόμενοι μετά τη μεσημεριανή τους συνάντηση, κάνοντας λόγο για ολική ρήξη με το υπουργείο Υγείας, ενώ ζήτησαν την αποπομπή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ρήξη με τους γιατρούς προέκυψε καθώς εμφανίσθηκε αμετακίνητος στο ζήτημα της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών.
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες από τη συνάντηση αλλά φέρονται να δήλωσαν ότι διακόπτουν το διάλογο  
«Εμένα εδώ με διόρισε ο κ. πρωθυπουργός. Άρα, φαντάζομαι το αν θα μείνω ή αν θα φύγω είναι απόφαση του κ. πρωθυπουργού. Μπορώ, όμως, να σας πω ότι η μεταρρύθμιση έχει την πλήρη υποστήριξη του πρωθυπουργού και αποτελεί κυβερνητική απόφαση, και όχι απόφαση προσωπική μου» δήλωσε ο υπουργός.
Επίσης είπε ότι καλό είναι και οι γιατροί να καταλάβουν ότι σ’ αυτή τη μεταρρύθμιση θα ήταν πολύ καλύτερο να είναι παρόντες παρά απόντες.
«Αν έκαναν την απεργία πιστεύοντας ότι θα κάνουν την κυβέρνηση να υποχωρήσει επί της μεταρρυθμίσεως, έκαναν μεγάλο λάθος», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.
Παρόν στις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη ήταν και ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ.
Επί του θέματος ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε:  «Θα ήθελα να πω ότι η θέση η δική μας και η δική μου προσωπικά, είναι ότι οι υπηρετούντες γιατροί θα πρέπει να είναι μέσα στο σύστημα υγείας, είτε έτσι είτε αλλιώς. Δηλαδή, η πρόταση είναι για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Εν συνεχεία θα δούμε αν θα υπάρξουν κενά, διότι άμα θέλουν όλοι να ενταχθούν στην πλήρη και αποκλειστική, δεν θα υπάρξει κενό».
Όσον αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο ο κ. Κρεμαστινός χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αναμορφώνει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Σε κάθε άρθρο είχαμε τη δική μας άποψη, υπό την έννοια τού να συμπληρωθεί καλύτερα το νομοσχέδιο, είπε και τόνισε ότι οι απόψεις αυτές θα ενσωματωθούν.
«Οι βασικές αρχές του νομοσχεδίου δεν αλλάζουν. Είναι γνωστές και έχουν αποτυπωθεί. Αυτά τώρα που συζητάμε είναι οι λεπτομέρειες. Καμιά φορά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες σχολίασε ο υπουργός Υγείας.
Όπως είπε πάρα πολλές από τις παρατηρήσεις που έγιναν ήταν ορθές και υιοθετούνται μέσα στο νομοσχέδιο. Σε κάποια άλλα σημεία, δήλωσε, μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφωνίες.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου