Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Απάντηση του Α.Σ. Πέλλας στο Δ.Σ. της Ένωσης Λογιστών-Φοροτεχνικών Ν.Πέλλας



Σε απάντηση της από 9-1-2014 επιστολής του Δ.Σ. της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων  Επαγγελματιών Νομού Πέλλας, που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση των μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πέλλας (πρώην Ε.Γ.Σ. Γιαννιτσών) αλλά και όλων των αγροτών της περιοχής μας, αναφέρουμε ότι:


A.     Σε απάντηση της επιστολής
1.  Στους συντάκτες της επιστολής, οι οποίοι χαρακτηρίζουν  “ανίδεους, τυχάρπαστους και ευκαιριακούς θιασώτες του επαγγέλματος” τους συνάδελφους τους Λογιστές - Φοροτεχνικούς οι οποίοι επέλεξαν να εργαστούν ως μισθωτοί, οι χαρακτηρισμοί απλά επιστρέφονται αυτούσιοι, καθόσον δείχνουν το ήθος τους.
2.  Στις νουθεσίες τους σχετικά με το σκοπό που έχουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και υπαινίσσονται παραπληροφόρηση των αγροτών εκ μέρους μας, απαντούμε ότι καταστατική υποχρέωσή μας αποτελεί η διευκόλυνση, η στήριξη και η ενημέρωση των μελών μας και αγροτών της περιοχής, με κάθε  νόμιμο τρόπο.
3. Στους λεονταρισμούς, ότι θα στραφούν εναντίων όλων όσων προσπαθήσουν να μπουν στο χώρο τους, απαντούμε ότι ο χώρος αυτός ανήκει και στους μισθωτούς Λογιστές – Φοροτεχνικούς και δεν αποτελεί αποκλειστικότητα  των ελεύθερων επαγγελματιών.

            Β.  Για την ενημέρωση των αγροτών, ο Α.Σ. Πέλλας αναφέρει ότι:
 1.  Δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς και πιέσεις συντεχνιών και θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του σχετικά με την τήρηση των λογιστικών βιβλίων από τους αγρότες και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτό, καθ’ όσον διαθέτει την τεχνογνωσία και την υλικοτεχνική υποδομή, έχει πιστοποιηθεί με ISO 9001 για τη διασφάλιση ποιοτικής διαχείρισης και ISO 27001 για την ασφάλεια των πληροφοριών και με κόστος για τους αγρότες το οποίο θα είναι σύμφωνο με την αποστολή του συνεταιρισμού που δεν αποτελεί κερδοσκοπική επιχείρηση.
2.  Ενημερώνει τους αγρότες της περιοχής μας, που εμπίπτουν στις διατάξεις του ν. 1281/2013 για την τήρηση λογιστικών βιβλίων (10.000 €  εισόδημα από αγροτική – κτηνοτροφική εκμετάλλευση ή 5.000 € από επιδοτήσεις), ότι η ημερομηνία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών έναρξης επαγγέλματος  παρατάθηκε μέχρι 20-2-2014.
3. Στο έμψυχο δυναμικό του διαθέτει, οκτώ (8) στελέχη, Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, εκ των οποίων τα (4) είναι οικονομικής κατεύθυνσης, διαθέτουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Λογιστή -Φοροτεχνικού και αποτελούν μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας καθώς και πέντε (5) στελέχη Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, εκ των οποίων τα δύο (2) επίσης οικονομικής κατεύθυνσης.
 4.  Στο ευμετάβλητο σήμερα οικονομικό περιβάλλον, με τις δυσμενείς συγκυρίες, όπου οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, πολλοί συνεταιρισμοί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και απεμπολούν δικαιώματά τους, ο Α.Σ. Πέλλας έχει καταφέρει να ανακτήσει την αξιοπιστία του, να αυξάνει κάθε χρόνο τον κύκλο εργασιών του, να κοιτάζει κατάματα τους αγρότες που εμπιστεύτηκαν την παραγωγή τους σ’ αυτόν και να αποτελεί την μοναδική πύλη εισόδου σε όλο το Νομό Πέλλας, όσον αφορά τις Δηλώσεις ΟΣΔΕ.
 5.  Ο Α.Σ. Πέλλας, πιστός στη γραμμή που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια, να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια των αγροτών με σοβαρότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα, τους καλεί να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσα ευαγγελίζονται όψιμοι υποστηρικτές τους και να πυκνώσουν ακόμα περισσότερο τις τάξεις του με πνεύμα συνεργατικό και διεκδικητικό.
                                                                         Γιαννιτσά 15-01-2014
Χατζηστρατή  Αναστασία
Διευθύντρια Α. Σ. Πέλλας

1 σχόλιο:

  1. εχετε 8 ολοκληρους πτυχιουχους ΠΕ? Μπραβο σας! Δεν ντρεπεστε και το λετε κιολλας!
    Οι 4 ειναι του οικονομικου, βάζεις και τον εαυτο σου? Γιατι απ'οτι ξερουμε εσυ εισαι έκτακτη.... Παγκοσμια πρωτια ο τροπος απόλυσης και ξαναπρόσληψης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή