Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Απέτυχε οριστικά η συνταγή ΣΥΡΙΖΑ


Την ώρα που οι πολίτες βλέπουν σε καθημερινή βάση την κυβέρνηση να πελαγοδρομεί σε όλα τα μέτωπα, από την οικονομία μέχρι την εξωτερική πολιτική, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει να προβάλει τις δικές της προγραμματικές θέσεις για να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. διαβλέπει ότι η οικονομία βρίσκεται σε ένα τέλμα και ότι η πολιτική της κυβέρνησης ουσιαστικά εξουδετερώνει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια εις βάρος των
οικονομικά ασθενέστερων και των νέων ανθρώπων που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ο κ. Μητσοτάκης διαπιστώνει ότι ο πρωθυπουργός, αργά ή γρήγορα, θα καταφύγει σε πρόωρες κάλπες, καθώς τα προβλήματα διογκώνονται και έρχεται η ώρα που ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να εφαρμόσει τα νέα σκληρά μέτρα που έχει ήδη υπογράψει.
Για το λόγο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολίτες για τις πολιτικές προτάσεις της Ν.Δ. στους τομείς της καταπολέμησης της φτώχειας, της φορολογίας και της δημόσιας διοίκησης.
ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, η οποία κράτησε όρθια τη χώρα σε δύσκολες περιόδους, έχει διδαχθεί από τα λάθη της. Ο κ. Μητσοτάκης προτάσσει τη μείωση της φορολογίας όχι μόνο στις επιχειρήσεις ως κίνητρο για επενδύσεις αλλά και στις οικογένειες μέσω της αύξησης του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, ώστε να αναπνεύσουν τα νοικοκυριά από τη φορολογική λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που θα προκύψει από τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης, είναι ένα μέτρο το οποίο θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί εδώ και καιρό. Η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση διεύρυνε, αντί να μειώσει, τις κοινωνικές ανισότητες, άφησε ανέγγιχτο το μεγάλο κεφάλαιο, δημιούργησε μια νέα διαπλοκή και επιβάρυνε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους με την αύξηση των έμμεσων φόρων, που είναι και οι πιο άδικοι.
ΕΠΙΣΗΣ, ο κ. Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι όμως θα αξιολογηθούν, αλλά θα ξηλωθούν όλοι οι κομματικοί ημέτεροι, που διορίστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετακλητοί και άλλοι.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε πλήρως. Επιβάρυνε την οικονομία με ποσά που πλησιάζουν τα 200 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμόδιων κοινοτικών παραγόντων, και υποβάθμισε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ αυτούς τους λόγους, οι πολίτες τείνουν ευήκοον ους στις πολιτικές προτάσεις της Ν.Δ., που είναι ρεαλιστικές, αφού μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το κομματικό κράτος. Βαρέθηκαν τα πειράματα Τσίπρα εις βάρος τους και γνωρίζουν πλέον πολύ καλά ότι η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία προσθέτει διαρκώς νέα βάρη στους φορολογουμένους.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να το ανατρέψει ούτε με επικοινωνιακές φιέστες ούτε με γκαιμπελικές μεθόδους, όπως αυτές που χρησιμοποιεί για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου