Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Θεσσαλονίκη.Χάος από την καταιγίδα.Πλημμύρισε κι ο Λευκός Πύργος.

Ισχυρή καταιγίδα, συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση, που ξέσπασε γύρω στις 12.30 το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας χάος στην πόλη.Λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων, που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο, ιδίως στην παραλιακή οδό Λεωφόρο Νίκης, πλημμύρισαν ο Λευκός Πύργος και όλα τα υπόγεια του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησαν η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου και ο
υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Θωμάς Ψαράς.
Στο μεταξύ, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν γλίτωσε ούτε ο Ιερός Ναός Της Του Θεού Σοφίας, καθώς, πλημμύρισε το εσωτερικό του και είναι σε εξέλιξη οι ενέργειες απομάκρυνσης του νερού.
Μικρής έκτασης ζημίες εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας σημειώθηκαν και σε περίπτερα του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου.
Η σφοδρότατη νεροποντή προκάλεσε την εισροή υδάτων στα υπόγεια και στους ισόγειους χώρους ορισμένων περιπτέρων, ενώ η διαδικασία απάντλησης βρίσκεται σε εξέλιξη. Επίσης, όπως αναφέρει η ΔΕΘ - HELEXPO - στην νότια πύλη της ΧΑΝΘ ο τεράστιος όγκος του νερού εντός του αποχετευτικού αγωγού προκάλεσε την άνοδο των φρεατίων και την πρόκληση ζημιών στο πλακόστρωτο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το βρόχινο νερό πλημμύρισε τον αύλειο χώρο του Λευκού Πύργου εγκλωβίζοντας στο εσωτερικό του τους επισκέπτες του μνημείου. Ανάμεσά τους βρίσκονταν μικρά παιδιά τα οποία βρέθηκαν εκεί για να το επισκεφτούν στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής του σχολείου τους. Οι υπεύθυνοι του μνημείου ειδοποίησαν τις αρχές και στο σημείο έφτασε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και πυροσβεστικό όχημα για να αντλήσει το νερό.
Στο κέντρο της πόλης σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 300 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια σπίτια και καταστήματα.
Στο μεταξύ, διεσώθη σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες η γυναίκα που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο στις Συκιές, στην οδό Μεσολογγίου, ενώ ολοκληρώθηκε και ο απεγκλωβισμός τεσσάρων ατόμων στη γέφυρα των Αγίων Πάντων, όπου εξαιτίας της υψηλής στάθμης του νερού, είχαν ακινητοποιηθεί αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου