Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για τις παρελάσεις


Σε συναγερμό είναι η ελληνική αστυνομία για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου καθώς πρόκειται να ληφθούν πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα στελεχών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πρώτη φορά λαμβάνονται τόσο αυξημένα μέτρα ασφαλείας για παρέλαση ώστε να αποφευχθούν περισταστικά προπηλακισμών και βίας.
Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για την στρατιωτική παρέλαση, θα διατεθούν για τα μέτρα ασφαλείας περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί ενώ το σχέδιο που έχουν καταστρώσει οι επιτελείς της ΕΛΑΣ προβλέπει ότι...

... όταν άτομα πηγαίνουν κατά ομάδες με πανό θα τους γίνονται προληπτικοί έλεγχοι ενώ θα ελέγχονται και όσα άτομα βρίσκονται απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.
Ακόμα και οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ θα χρειάζεται να έχουν μαζί τους ειδική διαπίστευση για να μπορούν να πλησιάσουν το σημείο αυτό ενώ κάποιοι δήμαρχοι έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα στήσουν εξέδρες επισήμων υπό τον φόβο των επεισοδίων.
Να τονιστεί επίσης ότι η Γενική Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου σε ανακοίνωσή τους αναφέρει ότι για πρώτη φορά δεν θα παραστεί στην παρέλαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση.

Πηγή  megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου