Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Πύρινο μέτωπο στην Αχαΐα


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Αργυρά Αχαΐας. Το πύρινο μέτωπο, εκτός από την κοινότητα Αργυρά, απειλεί επίσης τις κοινότητες Σελλά και Πλατάνι, που βρίσκονται βόρεια του Ρίου.
Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 70 πυροσβέστες και 21 οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας κάνουν ρίψεις νερού από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, καθώς και ένα ελικόπτερο, ενώ αναμένονται ενισχύσεις από άλλες περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και την Αθήνα. Οι άνεμοι φτάνουν και τα 8 μποφόρ...

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, ώστε αν παραστεί ανάγκη, να εκκενωθούν κατοικημένες περιοχές.
Ας σημειωθεί ότι λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το Πλατάνι προς τα Σελλά και τα Αργυρά, ώστε να διευκολύνονται τα οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου. Εξαιτίας της έντασης της πυρκαγιάς, μεγάλο σύννεφο καπνού έχει καλύψει μέρος συνοικιών της βόρειας Πάτρας, ενώ λόγω των καπνών, η ατμόσφαιρα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο είναι αποπνικτική, προκαλώντας προβλήματα σε νοσηλευτές και νοσηλευόμενους.
Η φωτιά ξέσπασε σε κορυφογραμμή στα Σελλά τα ξημερώματα και κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό.
Νέα φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα και σε δασική έκταση στο χωριό Τζαιλο στην δυτική Αχαΐα. Επιχειρούν 4 πυροσβεστικά και 2 αεροσκάφη.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου