Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ο εξάδελφος Ζήγρας «τελείωσε» τον Άκη


«Έκαψε» σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του στον ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο εξάδελφος του Νικόλαος Ζήγρας. Κατά τις πληροφορίες, ο Ν. Ζήγρας έδωσε ιδιαίτερα επιβαρυντικά στοιχεία για τον Άκη Τσοχατζόπουλο ενώ στην απολογία του κατονόμασε ένα ακόμη πρόσωπο που είναι άγνωστο στην ανάκριση.

Ο Ν. Ζήγρας φέρεται να παραδέχθηκε ότι ήταν ο διαχειριστής του χρήματος που είχε διακινηθεί μέσω του δικτύου των off shore εταιρειών  μέχρι το 2004...

... χωρίς όμως να γνωρίζει – όπως φέρεται να είπε - ότι είναι προϊόν ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Μάλιστα, δήλωσε μετανιωμένος που δεν μίλησε νωρίτερα με τις ανακριτικές αρχές αλλά όπως φέρεται να είπε αυτό έγινε γιατί κάποιοι τον συμβούλευσαν λάθος.

Άμεση ήταν η απάντηση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Με δήλωσή του μέσα από τη φυλακή κάνει λόγο για συναλλαγή του εξαδέλφου του με τις ανακριτικές αρχές. Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής: « Η ανακριτική Αρχή επιχείρησε συστηματικά μέχρι σήμερα συναλλαγή με κάποιους από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μη προφυλάκισή τους. Η ίδια πρακτική φαίνεται ότι συνεχίζεται και σήμερα, προϊόν της οποίας είναι και όσα ακούγονται απόψε. Καταγγέλλω ως εκ τούτου αυτή την παράνομη και ανήθικη τακτική του ανακριτή που συναλλάσσεται στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας με όσους ενδίδουν στις προτάσεις του».

Ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου έδωσε την απολογία κατόπιν δικού του αιτήματος, ενώ παράλληλα υπέβαλλε και αίτημα για την αποφυλάκισή του.

Πηγή  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου