Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Πεδίο μάχης το Κερατσίνι -23 συλλήψεις και 65 προσαγωγές στα επεισόδια



Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, μετά την πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οργανώσεις της αριστεράς από το σημείο που έπεσε νεκρός τα ξημερώματα ο 34χρονος Παύλος Φύσσας. Κατά τα επεισόδια είχαν προσαχθεί έως αργά το βράδυ 65 άτομα και είχαν συλληφθεί 23.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα εναντίον δύο διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίες βρίσκονταν εκεί για την προστασία του τμήματος.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους δράστες, ενώ διάφοροι νεαροί με κουκούλες και κράνη, έφτιαξαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων. Παράλληλα, ομάδες κουκουλοφόρων έσπασαν τις βιτρίνες καταστημάτων και άρπαξαν ρούχα και εμπορεύματα.

Επίθεση από διαδηλωτές, που μετείχαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, δέχθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Τόσο ο κ. Καμμένος όσο και άτομα της προσωπικής του φρουράς, προπηλακίστηκαν καθ΄οδόν για τον τόπο της συγκέντρωσης. Την επίθεση καταδίκασαν η κυβέρνηση και τα κόμματα.
Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Αμφιάλη βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος προέβη σε καταδικαστική δήλωση για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.
«Πρόκειται για εγκληματική, μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων, που ο λαός, η νεολαία, το εργατικό κίνημα πρέπει να τους απομονώσει τελείως, εδώ και τώρα, κάνοντας πράξη, σύνθημά του, τα λόγια του ποιητή «το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον», τόνισε.

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά
Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Τετάρτης στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Σαλαμίνος στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία που διοργανώθηκε για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι.

Διαδηλωτές συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προκειμένου να τους απομακρύνουν.

Αστυνομικοί ακινητοποίησαν ομάδα διαδηλωτών, στην οδό Σαλαμίνος, ενώ ο κύριος όγκος των διαδηλωτών απομακρύνθηκε κατευθυνόμενος προς την είσοδο του Λιμανιού.Στην Πάτρα τα επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης.Ειδικότερα, όταν η πορεία έφθασε στην οδό Γούναρη, λεωφορείο της Αστυνομίας εμπόδισε, στο ύψος της οδού Κανακάρη, τους συμμετέχοντες να συνεχίσουν, ώστε να μην βρεθούν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Τότε, νεαροί που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι όποιοι απάντησαν με ρίψη χημικών.
Στην συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς την οδό Κορίνθου, ενώ άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ σε επιφυλακή παραμένουν διμοιρίες των ΜΑΤ.
Στην Κρήτη, όπως αναφέρει το flashnews, λόγω των σημερινών απεργιακών συλλαλητηρίων, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έθεσαν υπο κλοιό τα γραφεία της Χ.Α. στα Χανιά.
Μετά το τέλος της πορείας που διοργάνωσαν το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΧ, ομάδα περίπου 200 ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατούσαν ξύλα και πέτρες, επιτέθηκαν στην αστυνομική διμοιρία που φυλούσε τα γραφεία της Χ.Α. στην οδό Τζανακάκη.
Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και οι διαδηλωτές έφυγαν προς την πλατεία της Δημοτικής αγοράς των Χανίων.
Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 34χρονου. Παράλληλα, το ΚΚΕ οργάνωσε πικετοφορία στην πλατεία Αγίου Νικολάου στην Αλικαρνασσό για την καταδίκη της δολοφονίας ενώ και αύριο Πέμπτη έχουν προγραμματισθεί νέα αντιφασιστικά συλλαλητήρια.




ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου