Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Πολιτικές του παραλόγου

Του Παναγιώτη Νανούδη

Στον αφανισμό των Ελλήνων φαίνεται πως έχουν στόχο όλα τα πολιτικά και οικονομικά μέτρα που δειλά δειλά προσπαθούν να επιβάλλουν οι Τροϊκανοί και οι εγχώριοι συνεργάτες τους. Μετά το «κακής ποιότητας ελληνικό ελαιόλαδο, το πανάκριβο ελληνικό γάλα και το αέρινο ελληνικό ψωμί» που πρέπει όλα τους να νοθευτούν με εισαγώγιμα υποκατάστατα, ακούσαμε ότι ήρθε η ώρα να φορολογήσουν ακόμη και τα εταιρικά κινητά τηλέφωνα των υπαλλήλων μιας επιχείρησης, αφού τα θεωρούν ως επιπλέον εισόδημα.

Οι πολιτικές τους φαίνεται πως έχουν χάσει κάθε ανθρώπινη λογική νοημοσύνη και τα μέτρα τους ξεπερνούν όλα τα οικονομικά μοντέλα του πλανήτη. 
Την ίδια στιγμή η ελληνική πραγματικότητα είναι τραγική. Σε έκθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδος, ανακοινώνει ότι το 65% των Ελλήνων πολιτών ζει στα όρια της φτώχειας, ενώ 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας βρίσκονται ήδη στην οικονομική εξαθλίωση, χωρίς να έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Έλληνες που κάποτε είχαν εργασία, ασφάλιση και μια φυσιολογική οικογενειακή ζωή, αναγκάζονται να ζουν στους δρόμους και να σιτίζονται από κοινωνικά ιδρύματα και ενορίες.
Ως απάντηση στα παραπάνω, οι κυβερνώντες σκέφτηκαν να καταργήσουν και το οικογενειακό επίδομα από το ερχόμενο έτος. Ένα μικρό βοήθημα που στήριζε πολλές ελληνικές οικογένειες βάζει τίτλους τέλους. Συνταγματικά κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα μέρα με τη μέρα καταρρέουν στην χώρα και η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη για όλους…. Αλίμονο τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου