Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Περίπου 500 Λετονοί περπατούσαν στον πάγο και βρέθηκαν στη θάλασσα



Πάνω από 500 άτομα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, παρασύρονται αυτή την ώρα στον Κόλπο της Ρήγας στη Λετονία, πάνω σε δύο κομμάτια πάγου που αποκολλήθηκαν από τις ακτές.
Aυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν ελικόπτερα και πλοία του πολεμικού ναυτικο, ωστόσο, η κατάσταση είναι επικίνδυνη εξαιτίας των έντονων ανέμων που φυσούν.
Πριν από λίγο, ο υπουργός Αμυνας της Λετονίας, Αρτις Πάμπρικς, ο οποίος συντονίζει την
επιχείρηση διάσωσης, δήλωσε ότι εκτός από ψαράδες βρίσκονται και ολόκληρες oικογένειες στα δύο κομμάτια πάγου Επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της επιχείρησης.
«Υπάρχουν ολόκληρες οικογένειες στα κομμάτια πάγου που αποκολλήιθηκαν, όχι μόνο ψαράδες.  Τα κομμάτια πάγου κινούνται αργά, πιστεύουμε πως δεν θα τραυματιστεί κανείς», επεσήμανε ο Λετονός υπουργός προσθέτοντας η επιχείρηση διάσωσης μπορεί να διαρκέσει ώρες



Πάντως, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα diena.lv «οι άνθρωποι υπολογίζονται να είναι λιγότεροι από την αρχική εκτίμηση, περίπου 100, ενώ τα κομμάτια πλέουν γύρω στα 700 μέτρα μακριά από την ακτή. Ηδη έχει καταφθάσει σωστικό σκάφος αλλά και το παγοθραυστικό “Varma”».

Τα κομμάτια πάγου αποκόπηκαν από τις παραλίες  Vakarbulli και Majori. Η κυβέρνηση της Λετονίας είχε προειδοποιήσει πάντως τους πολίτες για τον κίνδυνο αποκόλλησης στα εν λόγω σημεία και είχαν απευθύνει έκκληση να μην μετακινούνται πάνω στον πάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου