Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Στη Βιέννη χόρεψε ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αμπελιών.



Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αμπελιών παρεβρέθη, φιλοξενούμενος υποδειγματικά, μετά από πρόσκληση του Διαπολιτιστικού Συλλόγου «Μακεδονία» της Βιέννης με το χορευτικό τμήμα των επιδείξεών του και την αμπελιώτικη ορχήστρα «Κρυστάλλινος Ήχος» στις εκδηλώσεις των είκοσι χρόνων του συλλόγου τους και τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Βιέννη την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013.
            Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονταν ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης της Βιέννης, χορός στο Δημοτικό Μέγαρο της πόλης, όπου εμφανίστηκε το χορευτικό τμήμα επιδείξεων...
και η ορχήστρα με τοπικούς μακεδονικούς χορούς, δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου της Βιέννης και τρισάγιο-κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Ρήγα Φεραίου, όπου παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του συλλόγου μας με τοπικές φορεσιές.
            Η αποστολή, που τελείτω υπό την αιγίδα της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Πέλλας και της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, χαρακτηρίστηκε από τον μητροπολίτη Βιέννης, τον Έλληνα Πρέσβη και τον πρόεδρο του συλλόγου τους άριστη και έδωσε πολύ μεγάλη χαρά στον ελληνισμό της Βιέννης.
            Τέτοιου είδους εκδηλώσεις, δίνουν άριστα μαθήματα φιλίας, συνεργασίας και αναπτερώνουν τα αισθήματα του απόδημου ελληνισμού, καθώς και μαθήματα ανάπτυξης ευρωπαϊκού πνεύματος στα μέλη του συλλόγου μας τα οποία έμειναν όλα απολύτως ικανοποιημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου