Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Κασιδιάρης - Βενιζέλος σόου στην Προανακριτική



Επεισόδιο «με το καλημέρα» της κατάθεσης Βενιζέλου σημειώθηκε στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Αποβλήθηκε από τη διαδικασία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Επί της ουσίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνείται ότι ως υπουργός Οικονομικών είχε λάβει το επίμαχο usb με τη λίστα Λαγκάρντ στις 8 Ιουλίου, όπως έχει τελικώς καταθέσει ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.
Με την έναρξη της κατάθεσης Βενιζέλου νωρίτερα το πρωί, σημειώθηκε ένταση μέσα και έξω από την αίθουσα της Προανακριτικής...
Ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης παρενέβη την ώρα που διατύπωνε ερωτήματα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος θεώρησε ότι ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος επιχειρούσε να καλύψει τον Ευ.Βενιζέλο και ως εκ τούτου αποχώρησε εκνευρισμένος από την αίθουσα.
Μέσα στην «αναμπουμπούλα» βγήκε από την αίθουσα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έγινε για αυτόν τον λόγο αποδέκτης έντονης διαμαρτυρίας από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, που έκανε λόγο για προνομιακή μεταχείριση του πρώην υπουργού Οικονομικών. Ακολούθησαν στους διαδρόμους της Βουλής φραστικές αντιπαραθέσεις με διαλόγους που μόνο με το περιεχόμενο της διαδικασίας δεν σχετίζονταν.
«Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης, είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια επέστρεψε στην αίθουσα μαζί με τα μέλη της Επιτροπής. Έπειτα, εκτυλίχθηκε νέο επεισόδιο με φωνές που ακούστηκαν έξω από την αίθουσα. Ακολούθησε η αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής από τη διαδικασία, καθώς φέρεται να αποκάλεσε τον Ευ.Βενιζέλο «γελοίο και χοντρό».
Επί της ουσίας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών διάψευσε τον Ι.Διώτη, επιμένοντας ότι ο τότε επικεφαλής στο ΣΔΟΕ του παρέδωσε το επίμαχο usb τον Αύγουστο και όχι τον Ιούλιο του 2011. Σημειώνεται ότι, την ημέρα κατά την οποία ο Ι.Διώτης ισχυρίζεται πλέον (σε αντίθεση με την αρχική του κατάθεση η οποία ήταν σύμφωνη με την αντίστοιχη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ) ότι παρέδωσε το στικάκι στον Ευ.Βενιζέλο (8 Ιουλίου), το αρχείο φέρεται να έχει «ανοίξει» από άγνωστο χρήστη 3 φορές.
Δεδομένου ότι ο Ευ.Βενιζέλος επιμένει να διαψεύδει τον νεότερο ισχυρισμό Διώτη, είναι πιθανό η αντιπολίτευση και δη ο ΣΥΡΙΖΑ να αιτηθεί την κατ' αντιπαράσταση κατάθεση Βενιζέλου και Διώτη.
Αν και αρχικά το όνομά του δεν είχε περιληφθεί στη λίστα με τους κληθέντες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής να δώσει εξηγήσεις για την μη αξιοποίηση των στοιχείων της, την περίοδο που ο ίδιος ήταν επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών. Ο Ευ.Βενιζέλος υποστήριξε εκ νέου μέσα από τη σημερινή κατάθεση ότι δεν αξιοποίησε τη λίστα διότι αποτελούσε προϊόν υποκλοπής από μυστικές υπηρεσίες.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης αναμένεται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να του ζητήσει να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη. Ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι η Επιτροπή ενδέχεται να παρουσιάσει το πόρισμά της ακόμα και μετά το Πάσχα. 
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου