Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Αρβανιτόπουλος: Κουλούρι και τυρί σε όλους τους μαθητές από το τέλος του μήνα



Στο θέμα του υποσιτισμού των παιδιών που παρατηρείται στα σχολεία της χώρας αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος εξαγγέλλοντας ένα νέο μέτρο στήριξης που θα τεθεί σε ισχύ από το τέλος του μήνα: Θα δίνεται σε όλα τα παιδιά κουλούρι και τυρί.
Μιλώντας στον Bήμα fm ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε πως μέχει παρατηρηθεί το πρόβλημα του υποσιτισμού στα σχολεία». Ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε πως το θεμά αυτό το αντιμετωπίζουν με δύο τρόπους: «Το ένα είναι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με το γάλα και τα φρούτα στα σχολεία. Το άλλο είναι ένα πρόγραμμα που εξασφαλίσαμε 20-25
εκατ. από το Κοινωνικό Ταμείο Στήριξης για να μπορέσουμε στο τέλος του μήνα να αρχίσουμε ένα επιπλέον μέτρο στήριξης. Τα παιδιά θα μπορούν να λαμβάνουν κουλούρι και τυρί από το κυλικείο του σχολείου. Θα γίνει για όλα τα σχολεία».

1 σχόλιο:

  1. Αλίμονο, κύριε υπουργέ, αλίμονο!!! Από ποιόν πλανήτη έρχεστε; Στο τέλος Απριλίου (που είναι και μέρες εορτών με κλειστά τα σχολεία) θα ξεκινήσετε ΕΣΕΙΣ το πρόγραμμα με το κουλούρι και το τυρί για την σίτιση των μαθητών στα σχολεία;;;;; Το λέτε σοβαρά ή απλά προσπαθείτε να μας κάνετε να ευθυμήσουμε; Γνωρίζετε ότι τα σχολεία κλείνουν σε 20 μέρες και ξανανοίγουν στις 13 Μαίου; Ξέρετε ότι για γυμνάσια και λύκεια το σχολικό έτος τελειώνει πλέον με τις διακοπές του Πάσχα γιατί μετά τις γιορτές θα γίνουν μόνο 2 μέρες μάθημα και ξεκινούν οι εξετάσεις; Εκτός αν το ενδιαφέρον σας είναι μόνο για τα δημοτικά σχολεία,οπότε μετά από "αλλεπάλληλες" προσπάθειες και "μεγάλους" αγώνες ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ να "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΤΕ" 20-25 εκατομμύρια ευρώ για κουλούρι και τυρί ως κολατσιό ΜΟΝΟ των παιδιών των δημοτικών και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ, (μέσα Μαϊου ώς μέσα Ιουνίου). Σαν πολλά δεν είναι κύριε υπουργέ, τα 20-25 εκατομμύρια ευρώ για ένα μήνα ψωμοτύρι για μερικές εκατοντάδες παιδακια των δημοτικών σχολείων; Από περιέργεια ρωτάω!!! Αχ,αχ,αχ, τ'είχες Γιάννη τ'είχα πάντα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή