Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Τα 2 «διαφημιστικά» σποτάκια του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών



Δύο πολύ όμορφα βιντεάκια δημιούργησαν οι φίλοι του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών «Αδέσποτος» με την βοήθεια των μικρών φίλων του Συλλόγου. Τα βιντεάκια είναι πραγματικά απολαυστικά αλλά και διδακτικά καθώς από τα χείλη των ίδιων των παιδιών μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι η υιοθεσία ενός μικρού κουταβιού δεν είναι μία απλή υπόθεση αλλά μία πράξη ευθύνης που θα πρέπει εμείς πρώτα οι μεγάλoι να την μεταδώσουμε στα παιδιά.
Αξίζει να δείτε τα δύο βιντεάκια:


Υπεύθυνη υιοθεσία:

«Μικροί φίλοι του Αδέσποτου*, συμμαθητές σε νηπιαγωγείο, ...τσεκάρουν την απόφαση μιας εξ αυτών να υιοθετήσει ένα κουτάβι. Ξέρει τις υποχρεώσεις της; Είναι έτοιμη να τις αναλάβει; Αν ναι, τότε  βεβαίως να το κάνει!... (Στην πραγματικότητα η πλειονότητα των ευθυνών θα πέσει πάνω στους γονείς της, και το στοίχημα είναι αν αυτοί επιλέξουν να χαρίσουν αυτό το ...πακέτο δώρου στο παιδί τους: Τι περιλαμβάνει το εν λόγω πακέτο; Μεταξύ άλλων...εσωτερική ενθάρρυνση για ανάληψη πρωτοβουλιών, δοκιμασία των δυνάμεων του παιδιού στην επίλυση προβλημάτων, παρέα, κοινωνικοποίηση, βοήθεια στην συναισθηματική του νοημοσύνη κι άλλα, κι άλλα οφέλη που δεν είναι εύκολο να αναφερθούν στην παρούσα φάση). Οι  φίλοι της Έλενας καταγράφουν τις υποχρεώσεις μιας υπεύθυνης υιοθεσίας, αφενός για να τις μάθουν οι ίδιοι αλλά κι αφετέρου για να ...ελέγξουν την αντίστοιχη γνώση των ενηλίκων. Πώς λέγανε παλιά, "τα λέω στη νύφη για να τ' ακούσει η πεθερά''; ... Ε...κάτι τέτοιο.»

 Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό βίντεο.


Ένα τραγούδι για το νόμο προστασίας των ζώων:

«Υπάρχει νόμος για την προστασία των ζώων. Οι μικροί φίλοι του Αδέσποτου* ενημερώνουν τραγουδώντας για την ύπαρξή του. Όταν η Ανθρωπιά δεν αρκεί,τουλάχιστον αυτός, βάζει μία τάξη στην ανηθικότητα των ανθρώπων στα θέματα σεβασμού της Ζωής.   
Στίχοι-μουσική: Μάρω Θεοδωράκη, από το βιβλίο της "Η Πιπίτσα προστατεύει τα αδέσποτα ζώα".»

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό βίντεο.

*Αδέσποτος = Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου