Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΠΑΟΚ-Γκρόνινγκεν 2-3. Κριτική παιχτών του δικεφάλου


Διπρόσωπη ήταν η παρουσία του ΠΑΟΚ στο φιλικό ματς προετοιμασίας κόντρα στην Γκρόνινγκεν, στο οποίο γνώρισε την ήττα με σκορ 2-3. Το sport.gr σκιαγραφεί τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου που αγωνίστηκαν...


Τερματοφύλακες
Απαράδεκτη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ντάριο Κρέσιτς. Μπορεί η άμυνα του να τον άφηνε έκθετο συνεχώς στις επιθέσεις της Γκρόνινγκεν, παρ' όλα αυτά φέρει ευθύνη τουλάχιστον για τα 2 από τα τρία γκολ που δέχτηκε.
Ο Αστέριος Γιακουμής που πέρασε στην θέση του κροάτη στην επανάληψη είχε θετική παρουσία, αν και η αλήθεια είναι πως με συμπαίκτες του, τους βασικούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις.
Αμυνα
Η παρουσία της αμυντικής γραμμής του Δικεφάλου στο α' ημίχρονο δεν σηκώνει πολλά λόγια. Οι Σνάουτσνερ, Ιντζίδης, Τσιρίλο και Σακελλαρίου φαίνεται να τα είχαν συνεχώς χαμένα: Καμία αλληλοκάλυψη, ενώ όποτε οι επιθετικοί της Γκρόνινγκεν αποφάσιζαν να σπριντάρουν, οι του ΠΑΟΚ έδειχναν ανήμποροι ν' αντιδράσουν, αφήνοντας μεγάλα ρήγματα στην άμυνα, από τα οποία προήλθαν και τα τρία γκολ των ολλανδών.
Στην επανάληψη, με την είσοδο των Λίνο, Σαβίνι, Μαλεζά και Ετο, η απόδοση της άμυνας του ΠΑΟΚ βελτιώθηκε κατακόρυφα, με την Γκρόνινγκεν ουσιαστικά να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρία από το 60' και μετά.
Κέντρο
Στο πρώτο ημίχρονο η μεσαία γραμμή των θεσσαλονικέων έμοιαζε να είναι έρμαιο στις ορέξεις των παικτών της Γκρόνινγκεν. Οι Κουρδάκης και Τσουκαλάς έμπαιναν καθυστερημένα στις κόντρες, ενώ σπάνια έβγαιναν νικητές στις προσωπικές μονομαχίες. Οι Μωϋσιάδης, Αποστολόπουλος και Γεωργίου δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, ενώ η μόνη φορά που ο ΠΑΟΚ βρέθηκε απέναντι στον Βαν Λου, προήλθε από προσπάθεια του Σακελλαρίου.
Στο β' ημίχρονο τα δεδομένα άλλαξαν εντυπωσιακά, καθώς ο Αρίας και ο Φωτάκης έκοβαν τη μπάλα και την μοίραζαν στους Ρομπέρ, Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδη που έκαναν παιχνίδι. Κάπως έτσι προήλθε και το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, έπειτα από μια υποδειγματική αντεπίθεση της ομάδας.
Επίθεση
Απελπιστικά μόνος στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Παπάζογλου, που δεν μπόρεσε ποτέ να τροφοδοτηθεί από τα χαφ της ομάδας, ώστε να δημιουργήσει κινδύνους για την ολλανδική εστία.
Αντίθετα, στην επανάληψη ο Αθανασιάδης (με τη βοήθεια βέβαια των βασικών ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ) έκανε από την πρώτη στιγμή αισθητή την παρουσία του στην περιοχή της Γκρόνινγκεν, ενώ στο 62' τελείωσε με άψογο πλασέ την επίθεση που ξεδίπλωσαν οι συμπαίκτες του.

Πηγή  sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου