Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Εργαζόμενος κεραυνοβολήθηκε από 20.000 volt!

Στην κυριολεξία από θαύμα γλίτωσε ένας εργαζόμενος στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Κοζάνη, ο οποίος κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα υπερυψηλής τάσης 20.000 volt, αλλά ευτυχώς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο “Μποδοσάκειο” νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

 Ο ηλεκτρολόγος Παύλος Δημητριάδης, χτες το μεσημέρι στις 12.30, επιδιόρθωνε βλάβη σε μηχάνημα του υποσταθμού της κεφαλής 103 στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία υπέστη ηλεκτροπληξία. Το ρεύμα των 20.000 volt που διαπέρασε το σώμα του τον τράνταξε και τον έριξε κάτω. Συνάδελφός του, που βρισκόταν σε κοντινό σημείο, κάλεσε αμέσως το ασθενοφόρο του ορυχείου, με το οποίο μεταφέρθηκε συνοδεία γιατρού και νοσηλεύτριας στο νοσοκομείο.
Ευτυχώς, η κατάσταση του τραυματία ήταν απρόσμενα καλή, καθώς κατά τη μεταφορά η πίεση και οι παλμοί ήταν κανονικοί. Ωστόσο, έχει υποστεί εγκαύματα στο αριστερό χέρι από το ρεύμα, καθώς και τραύματα που οφείλονται μάλλον στην πτώση. Απ’ ό,τι όλα δείχνουν, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν για δύο λόγους: πρώτον ότι μάλλον πρέπει να τον χτύπησε το “τόξο” που δημιούργησε η υψηλή τάση και όχι άμεσα η πηγή των 20.000 volt. Δεύτερον ότι πύλη εισόδου του ρεύματος ήταν ο αριστερός βραχίονας και πύλη εξόδου ο αριστερός βραχίονας, πράγμα που σημαίνει ότι το ρεύμα δεν διαπέρασε ολόκληρο το σώμα, επομένως ούτε την καρδιά. Αρκεί να σημειωθεί ότι, όπως έλεγαν εργαζόμενοι, σε αντίστοιχη ηλεκτροπληξία πριν από μερικά χρόνια, άλλος συνάδελφός τους “είχε γίνει κάρβουνο”.
Πάντως, στο “Μποδοσάκειο” νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ο ασθενής εισήχθη στην καρδιολογική κλινική για ιατρική παρακολούθηση δύο εικοσιτετραώρων.
Το σωματείο “Σπάρτακος” με ανακοίνωσή του επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες στην εργοδοσία της ΔΕΗ καταγγέλλοντας “τα πλημμελή μέτρα ασφάλειας, την ανυπαρξία κατάλληλου εξοπλισμού, την έλλειψη προσωπικού, την ανυπαρξία της εξειδίκευσης, την ολιγωρία και την αδιαφορία”.



MAKTHES.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου