Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Νορβηγία: Ο Μπρέιβικ είχε κι άλλα εκρηκτικά

Ελεγχόμενη έκρηξη εκρηκτικών υλών που βρέθηκαν σε χώρο προσωρινής αποθήκευσης αγροκτήματος μισθωμένου από τον Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος προκάλεσε το μακελειό στη Νορβηγία, πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης, η αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, κανείς δεν τραυματίστηκε στην ελεγχόμενη επιχείρηση, που έγινε στην πόλη Ρένα, περίπου 160 χιλιόμετρα βόρεια του Όσλο. 


Η αστυνομία πιστεύει ότι ο δράστης, υποδυόμενος τον αγρότη, έφτιαχνε την πρώτη ύλη των εκρηκτικών μηχανισμών του, με λίπασμα που αγόραζε.

Στο μεταξύ, λεπτομέρειες για τον άνθρωπο που σκόρπισε το θάνατο στη Νορβηγία αλλά και το πώς σχεδίασε και εκτέλεσε το σχέδιό του έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος του δράστη .

Είναι κατά πάσα πιθανότητα «παρανοϊκός» είπε για τον 32χρονο ο συνήγορός του σε συνέντευξη Τύπου και τον περιέγραψε ως έναν άνθρωπο «ψυχρό» και «χωρίς ίχνος συμπόνιας».

Πρόσθεσε πάντως ότι είναι πολύ νωρίς για να πει αν ο πελάτης του θα επικαλεστεί το ελαφρυντικό της παράνοιας στη δίκη.

Η νορβηγική αστυνομία σκοπεύει να επικαλεστεί μια νέα διάταξη του ποινικού κώδικα ώστε να δικαστεί για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και προβλέπει ανώτερη ποινή την 30ετή κάθειρξη.



πηγη skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου