Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Γκάλοπ Reuters: Αναμένεται πτώση 61% στα κέρδη της Τιτάν


Στις 2 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα Β’ τριμήνου η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν .

Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει πτώση 61% των καθαρών κερδών δεύτερου τριμήνου σε ετήσια βάση, κυρίως εξαιτίας της ύφεσης στην εγχώρια αγορά.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των εκτιμήσεων...

... εννέα αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, η εταιρία θα ανακοινώσει καθαρά  κέρδη 16,9 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 13 και 26,8 εκατ. ευρώ.
"Η εξασθενημένη οικονομική δραστηριότητα, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, και η αύξηση των τιμών ενέργειας αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά τους όγκους και τα περιθώρια", ανέφερε σε σχόλιό του ο Αλέξης Αχιλλείου, αναλυτής στην IBG.
Η ζήτηση για τσιμέντο στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 ετών, ως αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης.
Τα κέρδη πρώτου εξαμήνου αναμένεται να συρρικνωθούν ακόμα περισσότερο, κατά 82% στα 12,6 εκατ. ευρώ, με τις πωλήσεις να δέχονται πλήγμα και σε Αίγυπτο, Λιβύη και ΗΠΑ.
Η εταιρία διαπραγματεύεται περίπου 12 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη για το 2011, στα ίδια επίπεδα με την γαλλική Lafarge σύμφωνα με στοιχεία του ThomsonReuters.
Πηγή  newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου