Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

«Το σύνολο των προσλήψεων επανήλθε στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ»


Για έτος - σταθμό έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιώργος Βέης αναφερόμενος στο 2010, καθώς επανήλθε στην 
αρμοδιότητά του το σύνολο των προσλήψεων τόσο μόνιμου προσωπικού όσο και εποχικού και με σύμβαση έργου. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καθιέρωση του ετήσιου κυλιόμενου πίνακα για τις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.
Η πρώτη προκήρυξη για την κατάρτιση του πίνακα θα εκδοθεί στα τέλη Αυγούστου και θα οδηγήσει - όπως είπε - στην επιτάχυνση των προσλήψεων. «Πρόθεσή μου είναι πιλοτικά να εφαρμοστεί ο κυλιόμενος πίνακας και σε άλλες ειδικότητες», ανέφερε ο κ. Βέης φέρνοντας ως παράδειγμα τους μηχανικούς.
Αντιθέτως, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τη διενέργεια νέου τεστ δεξιοτήτων το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεξαχθεί γραπτός διαγωνισμός για τους εκπαιδευτικούς το τρέχον έτος.
Εξέφρασε πάντως την επιθυμία του το τεστ δεξιοτήτων να καθιερωθεί και στους εκπαιδευτικούς.
Αιχμές άφησε για τους φορείς που παρά την τυποποίηση των διαδικασιών για την έκδοση προκηρύξεων, δεν γνωρίζουν ακόμη τις διαδικασίες με αποτέλεσμα να χρειάζεται το ΑΣΕΠ να δίνει συνεχώς εξηγήσεις και να υπάρχουν καθυστερήσεις, ενώ τόνισε πως ουδέποτε η Αρχή ενημερώνεται μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων για τη διενέργεια των διορισμών.
Αγκάθι χαρακτήρισε και την πιστοποίηση της γλωσσομάθειας, καθώς δεν έχει γίνει καθορισμός των αποδεκτών τίτλων από το υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα να κυριαρχούν «οικονομικά συμφέροντα και σχολές αμφίβολες».

πηγη  tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου