Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

H ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ 
Ψαρονέφρι μαρινάτοΤι χρειαζόμαστε:
      750 gr ψαρονέφρι
  • 1 μεγάλο ή 2 μεσαία ξερά κρεμμύδια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζανιού ξύδι
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • ρίγανη
  • πιπέρι
Πλένουμε το ψαρονέφρι. Φιλετάρουμε το ψαρονέφρι (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας το κάνει).
Το χτυπάμε ελαφρά ώστε να γίνει πλατύ και λεπτό με ένα ειδικό εργαλείο ή αν δεν έχουμε με κάποιο άλλο αντικείμενο όπως γουδοχέρι.Κόβουμε σε φέτες (μακρόστενες).Όταν κόψουμε το ψαρονέφρι το βάζουμε σε μια λεκάνη με τρύπες ή σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει από τα νερά που έχει.Βάζουμε το ψαρονέφρι σε μια λεκάνη.Από πάνω ρίχνουμε το κομμένο κρεμμύδι και το πολτοποιημένο σκόρδο.Μετράμε 200 ml ελαιόλαδο.3/4 φλιτζανιού ξύδι.1 κουταλάκι κύμινο και 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά.Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, το λάδι και το ξύδι μέσα στην λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα ή λαβίδα.Σκεπάζουμε την λεκάνη με διάφανη μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.Τότε το βάζουμε (μαζί μα την μαρινάτα) σε ένα απλό τηγάνι ή σε ένα τηγάνι ψητών ( με ραβδώσεις).εκινάμε την διαδικασία ψησίματος χωρίς να προσθέσουμε τίποτα επιπλέον. Στην αρχή θα βγάλει αρκετά υγρά τα οποία αφήνουμε να πιει.Ο χρόνος που χρειάζεται είναι 10-15 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Έπειτα μόλις πιει τα υγρά θα αρχίσει να στεγνώνει και να ροδίζει σαν ψητό












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου