Τι χρειαζόμαστε:
750 gr ψαρονέφρι
Πλένουμε το ψαρονέφρι. Φιλετάρουμε το ψαρονέφρι (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας το κάνει).
Το χτυπάμε ελαφρά ώστε να γίνει πλατύ και λεπτό με ένα ειδικό εργαλείο ή αν δεν έχουμε με κάποιο άλλο αντικείμενο όπως γουδοχέρι.Κόβουμε σε φέτες (μακρόστενες).Όταν κόψουμε το ψαρονέφρι το βάζουμε σε μια λεκάνη με τρύπες ή σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει από τα νερά που έχει.Βάζουμε το ψαρονέφρι σε μια λεκάνη.Από πάνω ρίχνουμε το κομμένο κρεμμύδι και το πολτοποιημένο σκόρδο.Μετράμε 200 ml ελαιόλαδο.3/4 φλιτζανιού ξύδι.1 κουταλάκι κύμινο και 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά.Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, το λάδι και το ξύδι μέσα στην λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα ή λαβίδα.Σκεπάζουμε την λεκάνη με διάφανη μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.Τότε το βάζουμε (μαζί μα την μαρινάτα) σε ένα απλό τηγάνι ή σε ένα τηγάνι ψητών ( με ραβδώσεις).εκινάμε την διαδικασία ψησίματος χωρίς να προσθέσουμε τίποτα επιπλέον. Στην αρχή θα βγάλει αρκετά υγρά τα οποία αφήνουμε να πιει.Ο χρόνος που χρειάζεται είναι 10-15 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Έπειτα μόλις πιει τα υγρά θα αρχίσει να στεγνώνει και να ροδίζει σαν ψητό
Πλένουμε το ψαρονέφρι. Φιλετάρουμε το ψαρονέφρι (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας το κάνει).
Το χτυπάμε ελαφρά ώστε να γίνει πλατύ και λεπτό με ένα ειδικό εργαλείο ή αν δεν έχουμε με κάποιο άλλο αντικείμενο όπως γουδοχέρι.Κόβουμε σε φέτες (μακρόστενες).Όταν κόψουμε το ψαρονέφρι το βάζουμε σε μια λεκάνη με τρύπες ή σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει από τα νερά που έχει.Βάζουμε το ψαρονέφρι σε μια λεκάνη.Από πάνω ρίχνουμε το κομμένο κρεμμύδι και το πολτοποιημένο σκόρδο.Μετράμε 200 ml ελαιόλαδο.3/4 φλιτζανιού ξύδι.1 κουταλάκι κύμινο και 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά.Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, το λάδι και το ξύδι μέσα στην λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα ή λαβίδα.Σκεπάζουμε την λεκάνη με διάφανη μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.Τότε το βάζουμε (μαζί μα την μαρινάτα) σε ένα απλό τηγάνι ή σε ένα τηγάνι ψητών ( με ραβδώσεις).εκινάμε την διαδικασία ψησίματος χωρίς να προσθέσουμε τίποτα επιπλέον. Στην αρχή θα βγάλει αρκετά υγρά τα οποία αφήνουμε να πιει.Ο χρόνος που χρειάζεται είναι 10-15 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Έπειτα μόλις πιει τα υγρά θα αρχίσει να στεγνώνει και να ροδίζει σαν ψητό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου