Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ισχυρή έκρηξη συγκλονίζει το Όσλο


Σε βόμβα οφείλεται η τεράστια έκρηξη σε κυβερνητικά κτήρια στο κέντρο του Όσλο, περιλαμβανομένου του γραφείου του πρωθυπουργού Jens Stoltenberg,  σύμφωνα με την αστυνομία της Νορβηγίας.

Η νορβηγική αστυνομία επιβεβαίωσε πως από την έκρηξη επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν εκ των οποίων δύο σοβαρά, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να μην κινούνται σε κεντρικούς δρόμους...


Σώος είναι ο Νορβηγός πρωθυπουργός Stoltenberg μετά την ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Όσλο, καθώς δεν βρισκόταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου του, η οποία έκανε λόγο για μια "χαοτική κατάσταση".

Από την έκρηξη έσπασαν τα περισσότερα παράθυρα στο 17όροφο κτήριο, όπου στεγάζεται το γραφείο του Στόλτενμπεργκ καθώς και σε κοντινά υπουργεία, περιλαμβανομένου του υπουργείο Πετρελαίου, όπου έχει εκδηλωθεί φωτιά, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών.

Λίγες ώρες μετά άντρας μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό άνοιξε πυρ σε κέντρο νεότητας του κυβερνώντος κόμματος στο νησί Utoya νότια του Όσλο. Σύμφωνα με την αστυνομία δέκα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ενώ μάρτυρες κάνουν λόγο για τουλάχιστον είκοσι νεκρούς.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης στο κέντρο νεότητας παραβρίσκονταν 560 άτομα. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα η αστυνομία συνέλαβε το δράστη.

Οι πρώτες υποψίες της αστυνομίας αφορούν ισλαμιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις ενώ αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον κληρικό Mullah Krekar ιρακινής καταγωγής και ιδρυτή του Ansar al-Islam, ο οποίος απείλησε να σκοτώσει Νορβηγούς πολιτικούς σε περίπτωση που απέλαυναν.

Πηγή  capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου