Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Υποκρισία καταλογίζει στην αντιπολίτευση ο Ηλ. Μόσιαλος

Σύσσωμη η αντιπολίτευση πρέπει να τοποθετηθεί για το τι πραγματικά θέλει για το μέλλον και την ίδια τη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, υπεραμυνόμενος της απόφασης του Πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.
Επιχειρηματολογώντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη για το θέμα του δημοψηφίσματος, ο κ. Μόσιαλος έκανε λόγο για υποκρισία «από όλους αυτούς που αμφισβητούσαν τα πάντα και τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα όλους αυτούς τους μήνες», την οποία όπως είπε- πρώτα και κύρια θα πρέπει να κρίνει ο ελληνικός λαός...

«Ας μιλήσει απευθείας ο ελληνικός λαός αυτή τη φορά για τα θέματα που τον αφορούν και αφορούν όλους μας, τις οικογένειές μας και το μέλλον των παιδιών μας. Είναι ένα κορυφαίο θέμα (η δανειακή σύμβαση) που αφορά το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και την τοποθέτησή της τα επόμενα χρόνια. Δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Καμία πολιτική δύναμη και κανένα ΜΜΕ δεν πρέπει να φοβάται την απευθείας έκφραση της λαϊκής άποψης», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον Βήμα FM.
Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τις αντιδράσεις εκτός συνόρων για την προαναγγελία διενέργειας δημοψηφίσματος, ο κ. Μόσιαλος ισχυρίστηκε ότι ο Πρωθυπουργός είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του τους εταίρους μας. «Τους είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του. Αλλά δεν τους είχε ενημερώσει για την ακριβή ημερομηνία ανακοίνωσής τους», διευκρίνισε, τονίζοντας πως η απόφαση για το πότε θα ανακοινωθεί ή με ποιο τρόπο θα διατυπωθεί μία πολιτική πρωτοβουλία, ανήκει στον Έλληνα πρωθυπουργό και όχι στους ξένους. «Είναι ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και των πολιτικών μας πρωτοβουλιών», υπογράμμισε κάνοντας λόγο για «ασυμβατότητα» και «τεράστια υποκρισία σε ένα μέρος του πολιτικού κόσμου και από ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ»:
«Πριν από λίγες μέρες, υπήρχε ένα κλίμα στη χώρα πως το ότι συζητάμε με τους ξένους είναι απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Τώρα, τίθεται το ερώτημα γιατί δεν συζητήσαμε με τους ξένους. Οι ίδιοι άνθρωποι που έλεγαν ότι δεν πρέπει να συζητάμε με τους ξένους, ότι δεν πρέπει να συμβαίνει καμία διαδικασία με τους εταίρους μας -που σε τελική ανάλυση μάς δίνουν και τα δάνεια για να επιβιώνει η ελληνική οικονομία και να πληρώνει μισθούς και συντάξεις- τώρα μας λένε γιατί συζητάμε μαζί τους», παρατήρησε ο κ. Μόσιαλος.
Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει αποπροσανατολιστικό για το λαό το δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Σε κάθε περίπτωση καλεί τους πολίτες να απαντήσουν με ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και να εκφράσουν την απαίτηση να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές:
«Αν το δημοψήφισμα πραγματοποιηθεί, ο λαός να πάρει μέρος αγωνιστικά ψηφίζοντας ΟΧΙ, που θα είναι ένα βροντερό ΟΧΙ στην πολιτική του ευρωμονόδρομου, στο μνημόνιο, στο μεσοπρόθεσμο, στη σύμβαση, και έκφραση για άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει το ΚΚΕ καλώντας τους εργαζομένους «να μην υποκύψουν στον εκβιασμό, να τον κάνουν μπούμερανγκ στα διλήμματα του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και των παρατρεχάμενών τους».
«Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να πείσει, πρώτον, το υπουργικό του συμβούλιο, το οποίο δεν έχει πεισθεί στο σύνολό του, δεύτερον την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, που στην πλειοψηφία της αντιδρά και τρίτον τον ελληνικό λαό, που αποκρούει το δημοψήφισμα μετά μεγίστης βδελυγμίας», παρατήρησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.
«Αν την απόφασή του την υιοθετήσουν και κάποιες χώρες της ευρωζώνης, καταλαβαίνει ποια θα είναι η τύχη της χώρας μας σε ένα πιθανότατο "όχι";», διερωτάται ο κ. Αϊβαλιώτης, υπενθυμίζοντας με νόημα πως «τα δύο "όχι" της Ολλανδίας και της Γαλλίας, απονέκρωσαν το Ευρωσύνταγμα».
Η απαίτηση για προσφυγή σε εθνικές εκλογές δεν υποκαθίσταται και το έλλειμμα πολιτικής νομιμοποίησης δεν καλύπτεται από κανενός είδους δημοψήφισμα, υπογραμμίζει ο ΣΥΝ και διαμηνύει πως το «όχι» στη δανειακή συμφωνία και στο σύνολο της «μνημονιακής πολιτικής» που τη συνοδεύει, θα εκφραστεί με κάθε τρόπο και σε κάθε κάλπη.
Η καταλυτική παρέμβαση του λαϊκού προάγοντα οδηγεί την κυβέρνηση Παπανδρέου σε άτακτη υποχώρηση και επιταχύνει την κατάρρευσή της, προσθέτει ο Συνασπισμός στη σχετική ανακοίνωσή του.
Κάλεσμα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την Παρασκευή απευθύνει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, προκειμένου -όπως αναφέρει- να μην μπει η χώρα σε κίνδυνο.
«Ο πρωθυπουργός πριν από ένα χρόνο στη ΔΕΘ απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν έκανε δημοψήφισμα για το μνημόνιο, δήλωσε ότι αυτό θα έβαζε σε περιπέτεια την Ελλάδα», τονίζει ο κ. Κοντογιάννης και συμπληρώνει πως «η εμμονή του στο δημοψήφισμα όντως βάζει σε περιπέτεια την Ελλάδα και την Ευρώπη».
«Είναι χρέος όλων μας -και κυρίως ευθύνη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ- με την ψήφο μας την Παρασκευή να αποτρέψουμε αυτόν τον κίνδυνο», καταλήγει.

Πηγή  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου