Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Στο G20 αύριο ο πρωθυπουργός


Αποφασισμένοι να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής δήλωσαν Αγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με αφορμή το ελληνικό δημοψήφισμα. Σε δύο συναντήσεις με τους ευρωπαίους ηγέτες, στο περιθώριο της συνόδου του G20, θα πάρει μέρος αύριο ο πρωθυπουργός.

Ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθουν αύριο στις 18:30 (ώρα Ελλάδας) στις Κάννες με τους ηγέτες της ΕΕ και του ΔΝΤ, και στη συνέχεια θα συναντηθούν στις 21.30 με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ανακοίνωσε απόψε η γαλλική προεδρία.
Στην πρώτη σύνοδο "διαβούλευσης" θα μετάσχουν...

... εκτός από το Γάλλο Πρόεδρο και τη Γερμανίδα Καγκελάριο ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στις 21.30 με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο για να συζητήσουν για την κατάσταση που προκλήθηκε από την ανακοίνωση δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για το σχέδιο διάσωσης της ζώνης του ευρώ που υιοθετήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.
Στην κοινή δήλωσή που εξέδωσαν Μέρκελ και Σαρκοζί, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα της Ελλάδας:
* Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην βούλησή τους για πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής
* Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είπε ότι Γαλλία-Γερμανία και οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι αποφασισμένοι να υιοθετήσουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα τις αποφάσεις των Βρυξελλών.
* Χαρακτήρισαν τις ίδιες αποφάσεις πιο αναγκαίες παρά ποτέ ύστερα από την ελληνική απόφαση για δημοψήφισμα.
* Δήλωσαν πεπεισμένοι ότι η συμφωνία θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει σε διαρκή ανάπτυξη και
* προανήγγειλαν συνάντηση το απόγευμα της Τετάρτης στις Κάννες με τον Γιώργο Παπανδρέου, την ηγεσία της Ευρωζώνης και εκπροσώπους του ΔΝΤ.
Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ. "Την ενημέρωσε για το δημοψήφισμα. Η κυρία Μέρκελ εξέφρασε την κατανόησή της για τις εξελίξεις και την πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας". ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Πηγή  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου