Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Όλες οι τελευταίες κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις


Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες με τις πληροφορίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Το σίγουρο είναι πως μέχρι αύριο το βράδυ την ώρα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην βουλή θα έχουν κορυφωθεί. Ωστόσο από σήμερα το βράδυ θα έχουμε σχηματίσει μία πολύ καθαρή εικόνα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει αύριο. Διαβάστε εδώ στο Πέλλα Δώθε όλες τις τελευταίες εξελίξεις όπως τις έχουμε συλλέξει από τα διάφορα ΜΜΕ, εγχώρια αλλά και ξένα...



Συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αυτή την ώρα
Αυτήν την ώρα συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ από την οποία σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου θα ζητήσει από τους βουλευτές ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Θα τους θέσει για τελευταία φορά το ερώτημα εάν πιστεύουν ότι μπορούν να πάνε μόνοι τους χωρίς συναίνεση. Εάν δει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τότε θα προχωρήσει τις διαδικασίες για κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας ή μεταβατική κυβέρνηση (το πώς θα την ονομάσουν νομίζουμε πως δεν έχει και τόσο σημασία) προκειμένου να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση και να εξασφαλιστεί η 6η δόση η οποία και θα σημαίνει και την παραμονή της Ελλάδος στην Ευρωζώνη.

Δεν παραιτείτε και δεν πάει σε δημοψήφισμα ο Παπανδρέου
Ο Παπανδρέου πήρε πίσω το δημοψήφισμα με το εξής επιχείρημα: «Δημοψήφισμα δεν χρειάζεται εφόσον εξασφαλίζεται εθνική συναίνεση και χαιρετίζω την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας για συνεργασία»

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός δεν θα παραιτηθεί μέχρι να διαπραγματευτεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά τον σχηματισμό της νέας μεταβατικής κυβέρνησης. Ήδη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εξουσιοδοτήθηκαν οι κκ Ρέππας και Αθανασάκης να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τη Νέα Δημοκρατία για τη μεταβατική κυβέρνηση. Επίσης σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έχουν οριστεί και από την αξιωματική αντιπολίτευση δύο διαπραγματευτές.



Σύμφωνα με Rioter και BBC ο Λ. Παπαδήμας μεταβατικός πρωθυπουργός
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της νέας μεταβατικής κυβέρνησης θα ηγείται ο κ. Λ. Παπαδήμος, κάτι που μετάδωσαν νωρίτερα το πρακτορείο Ρόιτερ και το BBC.





Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός
Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν εισέλθει στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάτι που επιβεβαιώνει και η Προεδρία. Σε ερώτηση τι ειπώθηκε η απάντηση ήταν ουδέν σχόλιο, καθώς και ότι δεν έχει προς το παρών κανονιστεί συνάντηση Προέδρου με Πρωθυπουργό.


Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου και Σαμαρά μέχρι το βράδυ
Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει ο πρωθυπουργός χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανείς για το τι μπορεί να πουν οι δύο άντρες. Το περιεχόμενο πάντως της συζήτησης θα εξαρτηθεί κατά πολύ από την εικόνα που θα αποκομίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την συνάντηση που θα έχει με την κοινοβουλευτική του ομάδα.


Για τις όποιες πολιτικές εξελίξεις θα προσπαθούμε να σας κρατάμε ενήμερους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου