Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Με πάθος η Αναγέννηση 2-1 την Καλλονή

Φώτο από Ματιές Πέλλας
Μία πολύ σημαντική νίκη εντός έδρας κατάφερε να πάρει η Αναγέννηση επί της ομάδας της Καλλονής με 2-1 εδραιώνοντάς την  ακόμα περισσότερο στην κατηγορία της Football League. Το παιχνίδι ήταν κατά κάποιο τρόπο μοιρασμένο καθώς οι γηπεδούχοι επικράτησαν κατά κράτος στο πρώτο μέρος έχοντας μάλιστα πολλές ευκαιρίες να πάνε στα αποδυτήρια με σκορ μεγαλύτερο του 1-0 το οποίο διαμορφώθηκε 4 λεπτά πριν την λήξη του πρώτου μέρους.

Από την έναρξη του δευτέρου η ομάδα της Λήμνου και για ένα δεκάλεπτο πίεσε για την ισοφάριση έχοντας μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία για να το πετύχει, ωστόσο όμως η ομάδα των Γιαννιτσών...

...άντεξε σε αυτό το διάστημα και κατάφερε να ισορροπήσει στην συνέχεια το παιχνίδι. Μέχρι και το 80’ όπου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν το 2-0 οι δύο ομάδες δεν έδειξαν κάτι το αξιόλογο και με το γκολ αυτό έδειχνε να κλειδώνει το αποτέλεσμα. Με το ξεκίνημα των τεσσάρων λεπτών των καθυστερήσεων και ενώ το σκορ έδειχνε να μην αλλάζει, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν ένα σκληρό πέναλτι με το οποίο κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 και μεταφέροντας την αγωνία στις κερκίδες. Μέχρι την λήξη της αναμέτρησης ωστόσο δεν δημιουργήθηκε κάποια σημαντική φάση που θα μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα χαρίζοντας έτσι 3 υπέρ πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου που παλεύει να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν νωρίτερα την υπόθεση παραμονή.

Φάσεις και γκολ της αναμέτρησης:

  • Στο 15ο λεπτό θα έχουμε την πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ με τον Στεργίδη να δέχεται την πάσα από τον Ιορδανίδη και με την σειρά του μετά από μία όμορφη πάσα να βγάζει τον Γιόνδη μόνο του με τον τερματοφύλακα της Καλλονής με τον τελευταίο να αποκρούει σε κόρνερ.
  • Στο 21ο λεπτό και πάλι για τους γηπεδούχους με τον Παπαδόπουλο Θ. να χάνει από πλεονεκτική θέση μεγάλη ευκαιρία όπου σχεδόν ανενόχλητος έστειλε την μπάλα άουτ.
  • Στο 30’ ήταν ευκαιρία του Νταντίδη να σκοράρει αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σουλογάνη.
  • Στο 34ο λεπτό είχαμε την μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι εκείνη την ώρα της αναμέτρησης και πάλι για τους γηπεδούχους όταν μακρινό συρτό σουτ του Αποστολίδη εφνιδίασε τον Σουλογάνη ο οποίος δεν συγκράτησε καλά την μπάλα και σχεδόν πάνω στην γραμμή ο Κρηπιντίρης έδιωξε για τους φιλοξενούμενους σε κόρνερ.
  • Στο 40ο λεπτό είχαμε την πρώτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Ζουρούδης με κεφαλιά κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα χωρίς ωστόσο να μετρήσει το γκολ καθώς ο τελευταίος υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.
  • Στην αμέσως επόμενη φάση και στο 41ο λεπτό η Αναγέννηση θα καταφέρει να ανοίξει το σκορ με τον Ιορδανίδη να γεμίζει στην περιοχή της Καλλονής και ο Σπαθάρας εκμεταλευόμενος μία στιγμή αδράνειας των φιλοξενουμένων να κάνει με κοντινό σουτ το 1-0 αποτέλεσμα με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
  • Στο 52ο λεπτό η πρώτη καλή ευκαιρία για την Καλλονή με τον Χωριανόπουλο μετά από εκτέλεση φάουλ να πιάνει σχεδόν ανενόχλητος την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα σύρριζα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αποστόλου.
  • Ένα δυνατό σουτ του Σαντάνα στο 65’ για τους φιλοξενούμενους που πέρασε άουτ και ένα από τον Γιόνδη στο 74΄ που μπλόκαρε ο Σουλογάνης με διπλή προσπάθεια ήταν οι μόνες ευκαιρίες για να σκοράρουν οι δύο ομάδες στο επόμενο μισάωρο.
  • Στο 81ο λεπτό η Αναγέννηση θα σκοράρει για δεύτερη φορά μετά από καταπληκτική εκτέλεση κόρνερ του Ιορδανίδη στην μεγάλη περιοχή της Καλλονής με τον Σερέτη να μπαίνει σαν σφαίρα αιφνιδιάζοντας την άμυνα και με κεφαλιά να κάνει το 2-0 μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς.
  • Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο διαιτητής θα καταλογίσει αυστηρότατο πέναλτι υπέρ των φιλοξενουμένων και με εύστοχη εκτέλεση ο Λεοζίνιο θα γράψει το τελικό 2-0 με την Αναγέννηση να πετυχαίνει μία πολύτιμη νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (Μπαξεβάνος): Αποστόλου, Τέλλος, Σερέτης, Γιόνδης, Νταντίδης, Αποστολίδης, Ιορδανίδης Γ(83’ Τσικνιδης), Σπαθάρας, Μπαξεβάνος(90+ Χατζόγλου), Στεργίδης(67’ Τσίλης), Παπαδόπουλος Θ.
ΚΑΛΟΝΗ (Λουτσιανο): Σουλογιάννης, Χωριατόπουλος, Μαρτσέλο, Κριπιντίρης, Μανουσάκης, Σιλγαρδάκης, Ζουρούδης, Τραορε, Μανούσος, Ταρατσουλσκι(73’ Βλαστέλης), Θυμιόπουλος(55’ Σαντάνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου