Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος εκθέτει τον Δήμαρχο Πέλλας

Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση, είναι από την εκδήλωση κοπής πίτας των εργαζόμενων  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. (Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Πολιτισμού & Ανάπτυξης Πέλλας) την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στα Γιαννιτσά. Μιλάμε για μία αίθουσα χωρητικότητας 600 ατόμων, καθαρό κόσμημα για την πόλη των Γιαννιτσών η οποία όμως λόγο του μεγέθους της, σε κάθε χρήση της έχει και τα ανάλογα λειτουργικά έξοδα όπως για παράδειγμα, θέρμανση, ρεύμα για φωτισμό και συνεργείο καθαρισμού...

    Αφαιρούμε το τελευταίο έξοδο αυτό της καθαριότητας, καθώς  όπως μαρτυρά η φωτογραφία μας από την προσέλευση του κόσμου δεν νομίζουμε να υπήρχε λόγος να μπει συνεργείο μετά το πέρας της εκδήλωσης. Επικοινωνήσαμε τόσο με μέλος του ΔΣ, όσο και με υπάλληλο της επιχείρησης προκειμένου να διασταυρώσουμε την πληροφορία και μάθαμε ότι τα έξοδα της αίθουσας σε κάθε χρήση αγγίζουν τα 300 με 400 ευρώ, τιμή την οποία έχουν ορίσει προκειμένου να την παραχωρούν σε διάφορους συλλόγους για εκδηλώσεις τους.
     Το ερώτημα που αβίαστα τίθεται βάση, τόσο του αριθμού των εργαζομένων της επιχείρησης, όσο πολύ περισσότερο της προσέλευσης  που είχε η εν λόγω εκδήλωση, είναι για το πώς αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί εκδήλωση σε μια τέτοια αίθουσα με τόσο μεγάλα λειτουργικά έξοδα που προαναφέραμε και όχι σε κάποιον άλλο χώρο που θα είχε σαφώς λιγότερα έξοδα;
   Πολύ πιθανόν μία απάντηση να ήταν ότι λόγω επιχείρησης και για λόγους συμβολικούς να έπρεπε να γίνει στο φυσικό της χώρο που είναι το πνευματικό κέντρο. Ωστόσο όμως, υπήρχαν και άλλοι χώροι όπως το κέντρο πληροφόρησης που επίσης χρησιμοποιείτε για διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες μικρής προσέλευσης από άποψη ενδιαφέροντος και με μηδαμινά σε σχέση με την μεγάλη αίθουσα λειτουργικά έξοδα.
Θα λέγαμε πως αν μη τι  άλλο προκαλούν το κοινό αίσθημα  με τέτοιου είδους διαχείριση του δημόσιου χρήματος καθώς το ποσό αυτών των 300-400 ευρώ καλούνται πλέον να πληρώσουν οι δημότες του δήμου Πέλλας σε μία περίοδο όπου όλοι οι Έλληνες δοκιμάζονται οικονομικά όσο ποτέ άλλοτε και που έχουν την απαίτηση από τα θεσμικά όργανα να βάλουν ένα τέλος στις σπάταλες οικονομικές πολιτικές. Εκτός αυτού βέβαια εκθέτουν πολιτικά και τον ίδιο τον Δήμαρχο Πέλλας που τον βάζουν να μιλά μπροστά σε άδεια καθίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου